Quantcast
Апелативната спецпрокуратура стои без шеф повече от година | СЕГА
facebook
twitter

България

Апелативната спецпрокуратура стои без шеф повече от година

51
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет не успява да избере административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура вече повече от година. Тя е без шеф от март 2018 г., след като Даниела Попова подаде оставка от поста, пише lex.bg.

От тогава до сега са се провели три процедури за избор на ръководител на АСП. Миналата седмица съдебните кадровици за пореден път отложиха избора заради заболяване на един от кандидатите - Николай Найденов, който е в болнични до 3 декември. В залата бяха другите двама кандидати – Росен Радев от спецпрокуратурата и Пламен Евгениев от Специализирания наказателен съд.

Това е вторият път, при който заболяване на един от явилите се кандидати отлага важния избор. При първата процедура претенденти за поста бяха градският прокурор на София Емилия Русинова и следователят Бойко Атанасов. След две поредни отлагания поради заболяване на Русинова тя в крайна сметка се отказа от участие, а Атанасов не събра нито един глас в своя подкрепа. При втората процедура кандидати нямаше.

Още

Леви и десни заедно отложиха избора на нов управител на БНБ
Електронните рецепти се отлагат за n-ти път
Класирането за детска градина в София се отлага заради липсващи адреси