facebook
twitter

Горещи новини

WADA реши да не наказва отново Русия

1493
ЕПА/БГНЕС

Изпълкомът на Световната антидопингова агенция (WADA) остави без промяна статута на руската агенция - РУСАДА, без да й налага санкции или да й отнеме лиценза. Това обяви официално с прессъобщение самата WADA.

Заседанието на Изпълкома се състоя във формат на телеконференция между членовете, които са взели решението си, опирайки се на препоръките на независимата комисия по съответствие на WADA. Тази комисия по-рано този месец оцени степента, в която руските власти са изпълнили условията за възстановяване на лиценза на РУСАДА. След това е препоръчала в своя доклад да не се налагат санкции на руската антидопингова агенция, тъй като тя съответства на условията за притежаване на лиценз за дейност. Изпълкомът е подкрепил това предложение.

Лицензът на РУСАДА бе отнет през ноември 2015 г., след публикуването на доклада на независимата комисия с председател Ричард Паунд, назначена от WADA да разследва употребата на допинг  в руската лека атлетика. Връщането на статута на руската агенция неколкократно бе отлагано заради нови разкрития за масова употреба на непозволени в спорта вещества, както и опити за прикриване на положителни допингпроби, дошли след разследване на друга комисия на WADA, с председател Ричард Макларън. 

През септември 2018 г. Изпълкомът на WADA най-после взе решение да възстанови лиценза на РУСАДА, като за целта руската страна пое ангажимент да изпълни две условия: да даде достъп (до 31 декември 2018 г.) на експерти от WADA до базата данни на закритата вече московска лаборатория (данните са за анализирани допингпроби на стотици руски спортисти) , както и да предаде до 30 юни 2019 г. за повторен анализ всички подозрителни проби, съхранявани в московската лаборатория (този процес тепърва трябва да започне).

РУСАДА обаче не спази крайния срок за предаване на данните. Причината, според руската страна, бе, че оборудването на експертите на WADA, пристигнали в Москва през декември, не е успяло да премине сертификация за съответствие с руските технически стандарти. Все пак тричленната група експерти получи данните на 16 януари, при следващото си посещение.

Оставянето на лиценза на РУСАДА непокътнат означава, че руските спортисти ще могат да участват на международни състезания, макар и някои от тях (като лекоатлетите) да трябва все още да го правят като неутрални. 

Ключови думи:

WADA, РУСАДА, допинг
14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Затвор грози австрийски полицай заради акция срещу допинга

06.04.2019

349
Спортни вести

21.03.2019

20
Франция издаде заповед за арест на бившия шеф на руската атлетика

19.03.2019

1879 3

Коментари

Stern

Наскоро изтече един клип как едно германче отваря и после затваря без никакви видими следи прословутите швейцарски шишенца за проби.

Pstr

Щом и клипче има, значи е 100% истина. Като клипчетата с Голямата стъпка или тези, че американците не са кацали на луната ✌️

Direktiva

От Олимпиадата  в Берлин, 1936 г. зобането е станало държавна политика в тоталитарните държави, както понастоящем е в Путинова Русия, за доказване превъзходството на расата! В България беше същото до 1989 г.

генек

А Русия Уада?

-----

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Soro

Тотално корумпирана организация, както и самото 0 лимпийско движение. Рейтинг на доверие 0,12 % . 

Казуса
снимка на Казуса

Руснаците нарушиха срока за предоставяне на достъп до информацията. Опрадваха се с държавни изискания. Съответно англо-саксите в типичния си стил на подли кучки нададоха вой и скъсаха гласни струни в кресчендо. Мисля, че руснаците рискуваха с провокация докрай. За да излъжат англо-саксите и пуделите им.

Развалинами Рейхстага удовлетворен.

bgman13

ВАДА да се не прави на алтава, повтарям (Й) отново:

 

http://old.segabg.com/replies.php?id=305712

navara

WADA реши да не наказва отново Русия

Това си е наистина гореща новина. Русия да не бъде наказвана и санкционирана.😉

Soro

Дългата ръка на Москва задуши и ВАДА ! Жалко, разстроен мъм и огорчен до дъното на душата си. 

mi6osp.

Тази новина е опашката на крушката:

 

20 января 2019 02:10 Алексей Конопко

МОК знал, что российские олимпийцы не применяли допинг, но скрыл это

 

Стало известно, что Международный олимпийский комитет скрыл доказательства невиновности российских спортсменов перед Олимпиадой в Пхёнчхане. Об этом заявил адвокат наших лыжников — Александра Легкова и Евгения Белова. По словам юриста, МОК знал, что российские олимпийцы не применяли допинг, но скрыл это от Спортивного арбитражного суда. 

https://www.vesti.ru/doc.html?id=3106534&cid=9#

 

Интересен коментар тук:

https://oko-planet.su/politik/newsday/474720-mok-z...

Angel Stoichev ...
снимка на Angel Stoichev Dimitrov

Руснаците са спрели хапа? Явено имат нов лосион за баня, който да става за пиене...

https://iconomicabg.blogspot.com

jorro2

Глава РУСАДА допустил возможность новых потерь медалей Сочи-2014

 

https://lenta.ru/news/2019/01/22/sochi/

Сгугню
снимка на Сгугню

Стало известно, что Международный олимпийский комитет скрыл доказательства невиновности российских спортсменов перед Олимпиадой в Пхёнчхане. Об этом заявил адвокат наших лыжников — Александра Легкова и Евгения Белова. По словам юриста, МОК знал, что российские олимпийцы не применяли допинг, но скрыл это от Спортивного арбитражного суда.

Разбира се, щом горното е заявено от адвокат на обвинените спортисти, няма как да не е вярно!

Света истина и нищо друго!

fierсe
снимка на fierсe

Света истина и нищо друго!

прав си ,сгуг!

света истина е, че чистач е съборил стелажите с пробите на америкосите и те се строшили,

въпреки, че проби се съхраняват само в хладилници и шишенцата бая трудно се трошат според швейцарците!😜

Влез или се регистрирай за да коментираш

×