Quantcast

Медия без
политическа реклама

Според експерт нямаме нужда от нов "Фалкон"

13 Дек. 2019
Nova.bg

Категорично нямаме нужда от нов правителствен самолет. Това мнение изрази бившият директор на „Авиоотряд 28“ Цвятко Луканов пред Би Ти Ви по повод намерението на кабинета да купи нов самолет.

""Фалконът" е нов. Всички самолети имат летателно ограничение - “Фалкон” няма. Той се експлоатира по състояние. Ако се поддържа по правилния начин, то той може да се движи и 100 години. Всичките проблеми идват от дъждовете и снеговете, защото самолетът няма хангар. Това е проблемът", коментира Луканов. По думите му ако има нещо вечно в България, то това е "Фалконът", по данни на заводът-производител.

“Самолетът не е в състояние, което изисква подмяна. Преди 10 години самолетът беше пребоядисан, именно заради метеорологичните условия, на които е подложен”, каза още той. Луканов бе категоричен, че навигационната система на правителствения самолет не е отказала. Отказал е само единичен дисплей.

“Ако купуваме нов самолет, то той трябва да е по-висок клас, а такива струват 50-60 млн. долара”, посочи още бившият директор на „Авиоотряд 28“. Според него последният инцидент с машината се преекспонира, за да се оправдае купуването на нов самолет.

Ключови думи:

самолет, Фалкон

Още по темата