Медия без
политическа реклама

Шофьор на училищен автобус е хванат да кара пил

24 Окт. 2018
Pixabay

Шофьор на училищен автобус е засечен с 0.59 промила алкохол в кръвта, съобщи БНТ. Шофьорът е превозвал всекидневно ученици от село Ябланово до средно училище "Георги Раковски" в Котел. Мъжът е спрян от полицейски патрул на паркинга пред училището веднага след пристигането на автобуса, пълен с деца.

След като шофьорът дава положителна проба, му е съставен акт, отнета му е книжката и талонът на автобуса. След инцидента ще е затруднено извозването на близо 200 деца всеки ден от населеното им място до града.

Директорът на училището заяви, че ще бъде направено необходимото, за да не се получи забавяне. Той гарантира, че в бъдеще ще се вземат превантивни мерки, за да не се стига до подобни ситуации. "При всички положения той ще бъде дисциплинарно уволнен, просто не защото не е добър професионалист, той няма проблеми до този момент, но пък винаги има първи път, винаги защото е професионалист, той трябва да смята, че няма как да рискува живота на децата в такава ситуация", каза училищният директор Стефан Дондев.

Още по темата