Медия без
политическа реклама

Разследващият журналист Христо Гешов е открит

15 Май 2019Обновена

Разследващият журналист Христо Гешов, който беше в неизвестност, е открит. В момента той е в полицията в Монтана и дава показания. Това съобщи Mediapool, като цитира главния редактор на врачанското издание "Зов нюз" Мария Димитрова. Гешов работи за изданието.

Случаят с изчезването му е от вторник. Сигналът, че Христо Гешов е в неизвестност, е подаден около 15:00 ч. от майка му и сестра му, след като са се обезпокоили, че нямат връзка с него, разказа Димитрова. Разследвания на Христо Гешов доведоха до обвинения и отстраняване от длъжност на кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Става въпрос за санирането на къщите на топ общинари с европейски пари и раздаване на "топъл обяд" по европрограма на социално слаби от общината от фирма, свързана с кмета на града.

Последното разследване на Христо Гешов беше свързано с незаконно изградена ВиК инсталация в Троян. След него последваха заплахи срещу Гешов и той е получил полицейска защита, каза Димитрова. По думите ѝ след това разследване срещу Гешов са започнали атаки в сайтове, чиято собственост се свързва с кръга на Делян Пеевски. "През последните дни това очерняне ескалира с изключително гнусни клеветнически материали, които Христо преживяваше много тежко и мислеше да се отказва от професията", каза Мария Димитрова.

Миналото лято Христо Гешов беше пребит в Червен бряг, но и до днес извършителите остават неизвестни.