facebook
twitter

Горещи новини

Нинова видя успехи в загубата

Лидерката на БСП не мисли за оставка и смята, че за лошия резултат трябва да се носи колективна отговорност
4949
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова най-сетне проговори след неуспеха на избори за Европейски парламент. Тя призна изборната загуба, но отчете и някои постижения на соцпартията. 

За БСП са гласували 450 хил. души  - при 424 хил. на предишните избори за Европейски парламент. "Само ние увеличаваме броя на евродепутатите си, другите или запазват или губят", отбеляза Нинова. И добави, че сред 28-те партии от европейското социалистическото семейство българската БСП била пета - след Малта, Португалия, Испания и Кипър.

Червената лидерка обясни загубата с външни фактори - страх, корпоративен вот и използване на администрацията. Тя все пак вижда и вътрешни причини, но те тепърва щели да се обсъждат. 

 

Нинова свиква утре заседание на широкото ръководство на партията, на което ще предложи депутатите на левицата да се върнат в парламента. В общинските и областните партийни организации предстои и подробен анализ на изборната загуба или победата (БСП води във Видин, Ямбол, Плевен и Добрич). Нинова смята, че отговорността за лошото представяне на партията трябва да се носи солидарно.

Нинова каза още, че ще задвижи процедура за избор на председател на БСП по новия устав, който предвижда пряк избор от всички членове, и че тя самата възнамерява да се кандидатира.

 

 

Ключови думи:

Нинова, избори, нов устав
115

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп и Борисов поздравиха Борис Джонсън за победата му на изборите

13.12.2019

830 18
Консервативната партия печели изборите във Великобритания

13.12.2019

2630 42
Светът без ГЕРБ, или как Добрич унизи една освирепяла партия

13.12.2019

ДИЯН БОЖИДАРОВ

6002 5

Коментари

Страници

матея

 

 

 

 

                             Ами ето , и Нинова се обади . Дето толкоз чакахте .

Rendeto

Права е Нинова, трябва да се започне процедура с пряк избор на председателя, и по всички нива в партията да се започне процедура по избор на ръководство ...

Това отваря фронт за вътрешно партийна борба чааак до нова година.

аванти дилетанти

Как беше това за партията, дето била права дори и като грешала? Нищо ново не научихте....

GrH

По-беда, по-беда😀

Sapienti_sat

Чиста победа! Врачанинът е особен човек: винаги е прав и всички са му виновни! Както се казва "Жено врачанска", обикновено на мъже, но г-жа Нинова нали е "мъжко момиче"! Сама няма да си отиде, трябва да я изхвърлят.

Solace

Принципно - да. Ама не съвсем... Нинова не може да разчита, че неизлезлите да гласуват ще подкрепят БСП на местните или парламентарните избори. И не може да разчита, че хората, гласувайки срещу ГЕРБ, ще гласуват за БСП. 

Аз например, на местните избори категорично ще гласувам против самоковската даскалица, но дали ще има читава алтернатива?

На парламентарни избори ще гласувам против ГЕРБ и всякаквите им патерици, но дали Нинова ще може да предложи реална алтернатива? Доколкото чувам какви са боричканията и как се точат да крадат - май и за тях няма смисъл да се дава глас.

Лошото е, че за никого не си заслужава да гласуваш...

Rasmussen

Извинявай, но съм любопитен по какво съдиш, че се точат да крадат!?

Solace

По информация от хора в партията.

И към момента крадат, в комбинация с ГЕРБ и други партии в СОС - има едни благи длъжности в общинските болници - финансови контрольори. Та, повечето от тея длъжности са квотно разпределени, БСП също има представители. Не се изисква специално образование, длъжностната характеристика е мъглява и т.н. Ама заплатката е 1 200 лева и нагоре, и си капе в сметката. А сестрите и лекарите - кучета ги яли. Писал съм неведнъж по темата...

аванти дилетанти

По пАтоците ще ги познаеш. 

Петър Иванов Иванов

Бонев: Станишев е виновен за провала на БСП на евровота

Имал деструктивна роля, натресъл се в листата и отблъснал периферията

http://www.rikoshet.eu/2019/05/27/%d0%b1%d0%be%d0%...

Rendeto

Те го, те - тролът, те !!!

Sapienti_sat

Прав е човекът: Нинова въвря жена му в депутатстването! Не е неблагодарен.

Rendeto

Лееелееее, аз бях забравил че Бона Йотова е депутат от БКП ... 

Ама тва гражданска квота в БСП е много интересно нещо, имах си Курумбашев, който основния му бизнес беше еротични и порно уеб-камери, имаха си издател на Playboy, имат си Нона, която ни за порно, ни за плейбой става ... :)

sega_reader

Значи администрацията решила вота, това аз разбрах.

Ами ако герб имат администрация, направете си и вие де.

Значи няма да решаваме проблемите на хората, а ще си правим администрация, която да ни преизбира.

Има тотално сбъркано нещо тук.

Su38

Явно нещо не си разбрал.. Нещо.. като малко..

Ace_

Допълнителните гласове са от бивши симпатизанти на патриотите, привлечени от национално-социалистическата платформа на КорНи. Каква периферия, какви пет лева.

БатВаню

Вярно е, Корни взе от Сидеров и дори от Аптекаря. 

Но Първанов ѝ дръпна  2 процента. А също и кметицата Иванчева, тези, които гласуваха за нея, вероятно щяха да изберат БСП, или най-малктот нямаше да гласуват за Герб

Всъщност отдавна БСП не са правили такъв хубав резултат.

Федя

Не съм съгласен. АБВ си има номенклатура и тя е горе-долу толкова, колкото и заработиха.

Зад Иванчева стоят хората на Жорето Кадиев. Те не биха гласували за БСП.

Що се отнася до аптекаря, самият той загуби много симпадизанти, хващайки се за руската линия и Льо Пен.

Според мен противопоставянето Йончева - Станишев напомпа гласови към БСП. Заради гласуване с преференция.

Ако Станишев не беше включен в листата, резултатът за Партията щеше да бъде доста по-нисък.

Така че КорНи да целува ръка на Гочето Гергов и Ко, задето вкараха Серго в листата.😋

Jordan_13 2

Тая белина, за какво ти е, да се избелиш ли? ;))) Платформата на Корнелия е националистическа. Самата Корнелия не може да бъде евролява, по характер не е такава и по дух;))), .е. БСП си беше БНП - Българска Националистическа  партия и като такава вкара 5 евродепутата. Но, целта не бяха самите евроизбори, те са без значение. Целта беще да бъде спечелени дори с 1 глас;))) Тогав ащяхме да усилим натиска върху Кратуната да си подаде оставката. Ама той, казал, че няма...;))) Това, не е вярно, защото сега казва: "Е, иска ли сега някой предсрочни избори...", тъй нагло и мазно по телезивията. С една дума, Борисов, много ясно е осъзнавал заплахата и затова сам се хвърли в кампанията;))), която беше проведена под надслова: "Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме". И въпреки това, само 1 евродепутат в повече;))) от простите;))) Но, отърва кожата за момента, но самоз а момента;))) Готвим му една гореща печена скара, това лято;)))

Звън®
снимка на Звън®

Изводите на др. Нинова са верни, защото тя винаги държи едната си ръка върху пулса на партията, а другата където трябва. Вчера за БСП са гласували 450 хил. души, докато  през 2015 г. те са били едва 424 хил. Нека не забравяме, че на парламентарните избори през 1931 г. Работническата партия взема само 11.39 %, а днес резултатът е цели 25 %!

Samnenie

Не! Нинова не видя успехи, а констатира повишаване на гласуващите за БСП в сравнение с 2014 и увеличаването на БСП депутатите в ЕС. Бе, слушайте, а не цвъцкайте под тенденциозните интерпретации на джурналята. По-важна е, заявката за безкръвно прочистване на авгиевите обори в структурите на партията, което ще намали зловредното влияние на станишковци и ко. За сега се констатира само, че БСП няма нужда от външни врагове. Има си ги бол вътре и за сега се справят успешно. Ударите под пояса продължават.

rorik

Тя не е врачанка. Тя е влаинкя с това име!А се знае че власите се давят накрай Дунава. 

И аз мисля че тези гласове в повече и идат от Бачо и Атака. Зеленочорапковци. 

 

Ми права е. Хората си я обичат , макар че пак избра Баце. 

И пак с ехидната си усмивчица.  

Danibus

Реално погледнато Нинова и Йончева не допуснаха грешки в предизборната кампания. Дори мисля, че кампанията им беше повече от добра. Ясна, без кухите брюкселски клишета на Габриел и насочена към българските проблеми. Достатъчно агресивна, особено след генерираните от противника скандали, но не излишно, без да се пресолява манджата. Българинът обаче за разлика от другите народи е асоциален, апатичен и с никаква гражданска култура/впрочем такава култура има и като потребител, независимо дали става въпрос за качеството на стоките или услугите - неук,неориентиран, лесно манипулируем, безкритичен, абсолютно безпомощен. Нагъва без да подбира каквото му се предложи - нискокачествени храни и напитки, които впоследствие му излизат прескъпо /.  Същото е в политиката. За да има гражданско общество, то трябва да е формирано от образовани, умни и осъзнати граждани, които знаят правата си и как да ги упражняват в пълен обем.

Nashenec

винаги съм се чудил защо хората са такива мазохисти. Ето сега, според многото от коментарите, хем ГЕРБ размазва Нинова, хем пък БСП трябвало да я махнат.

Аз, например, ако противникът ми е слаб не правя нищо за да го засиля и преследвам всички, които му помагат да се измъкне от блатото. Така че няма как да повярвам колко са загрижени за БСП де що има политическо синьо и жълто.

За мен е очевидно, че колкото и да лъкатуши, при Нинова все пак пътят е към излизане от това "второ" място  и изкачването нагоре. Да, луъкатуши, прави и глупави ходове, но се бори. И това е за първи път в БСП от Николай Добрев насам. Всички други си живуркаха в опозиция, използваха си властовите възможности на хора от Народното събрание и си станаха милионери. То затова и най-забравяната реплика на Нинова е: "Не съм съгласна хора, които 20 г. са в управлението на БСП и не са направили нищо освен да са все втори, да продължат да стоят на местата си."

 

П.П. Бих предложил никой да не се радва на предварителните избори в БСП - Нинова почти сигурно ще ги спечели (вероятността е над 70%) и по този начин ще изпълни номера с изчистването на партията точно преди избори. Както виждаме у нас този новем работи - при Бойко това докара доста гласове сега.

Федя

Лидерът на БСП Корнелия Нинова най-сетне проговори след неуспеха на избори за Европейски парламент. Тя призна изборната загуба, но отчете и някои постижения на соцпартията. 

Бравос! Достойна дъщеря на Партията!

Целите у ..........., ама "Ний победихме!" 😇

Bacho Кольо

То и аз виждам успехи в загубата, само,  че загубата е по-голяма от успехите.

Manrico
снимка на Manrico

Червената лидерка обясни загубата с външни фактори - страх, корпоративен вот и използване на администрацията.

Кой, бе, кой го е страх? Ей тук във форума сичкото бесепар безстрашно агитира за БСП и обявява, че ще гласува/е гласувал за тях. К'ъв е тоя корпоративен вот? Де ги гербаджийските бизнесмени, дето имат хиляди работници и ги заплашват, подкрепени от видни гербаджийски интелектуалки "А не спечели ГЕРБ, а закривам рудника!"? Ся, ако под "корпоративен вот" г-жа Лъжа разбира обикновени бачкатори като мен, които не искат нейно правителство да им вдигне данъка от 10 на 30% и дори да изгони чуждия инвеститор - има такъв вот. Администрацията - дори да приемем, че (почти) цялата администрация са все гербаджии, които при смяна на властта ще бъдат уволнени, няма ли от другата страна същото или двойно количество изгладнели бесепари, които драпат и се надяват на службица?

Sapienti_sat

обикновени бачкатори като мен,

 

Защо съм останал с впечатлението, че си някакъв VIP- бачкатор? Но като се замисля, май само претенциите ти са VIP, а изказът ти е като "ете, от Подуене". Вероятно, когато изпееш мислите си, си VIP? Вероятно! Или пък, като ги изслушаш изпяти? 🙉

Minderbinder

....г-жа Лъжа разбира обикновени бачкатори като мен, които не искат нейно правителство да им вдигне данъка от 10 на 30% и

Обикновеният бачкатор би трябвало да помни че тъкмо БСП му свали данъка на 10%, ама де акъл...

Тъмно пиво

 А да помним ли още, че именно БСП направи пенсиите 3 долара?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×