facebook
twitter

Горещи новини

Николай Банев остава в ареста

Твърденията на защитата за лошо здравословно състояние на обвиняемия не били подкрепени с документи
1793
Илияна Кирилова

Николай Банев остава в ареста, определи Апелативният спецсъд. Той е обвинен в организирана престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари заедно със съпругата си Евгения Банева и майка си, предаде Нова тв.

Съдът потвърди определението на първата инстанция със същите мотиви, като посочи, че има опасност Банев да се укрие или да извърши ново престъпление, както и достатъчно данни да се направи обосновано предположение, че той е автор на престъпленията, за които е обвинен. А твърденията на защитата за лошо здравословно състояние на обвиняемия не били подкрепени с документи.

Според адвоката му Христо Ботев мотивите на първата инстанция за оставане в ареста на Банев били схематични. 

За Евгения Банева той коментира, че заради регистрацията й за евродепутат, следващата седмица ще поиска промяна и на нейната мярка.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата пусна Евгения Банева от ареста за операция

12.07.2019

1487 9
Апелативният съд решава дали да пусне Николай Банев от ареста

18.04.2019

450 2
Имот на Баневи за 6 млн. лв. се продава заради дълг от 15 хил. лв.

Коментари

PlaNed
снимка на PlaNed

В противен случай ще фалира производството на сокове с телефон!

Ivan Todorov154...

Добре де ,това не го вдявам много.

Как така след като си следствен подсъдим  има разследване срещу теб  и тн. може да се кандидатираш за депутат евро-същото и какво ли не и с тая презумция си невинен и се спира разследване срещу теб и още по зле те пускат от ареста?

Devil in Exile

Това, че си разследван и че си в ареста като мярка за неотклонение, а не като наказание, не означава, че си виновен, че си извършил престъпление, и затова имаш пълните права на неосъждан гражданин. Прокуратурата по закон има право да повдига обвинения, когато смята че има извършено престъпление. Друг е въпросът, дали е длъжна да упражни или упражнява това свое право, или го упражнява дори да няма основания и доказателства за престъпление. Въпрос на преценка и то не на конкретния прокурор, а на началника му. Прокуратурата е част от държавата, а държавата е част от мафията и де факто прокуратурата е на мафията. Уви и съдът е техен.

пролетарий о тв...

По-дребните рибки ще ги изпържат, за да прикрият най-големите мошеници. И тогава "гражданите се разотиват доволни по домовете си" - казваха великите Иля Илф и Е. Петров чрез устата на главния си герой, който е безсмъртен!

onzitam

Утре инициарам две подписки:

Първа: "Свобода за Банев";

Втора: "Баневи - ЕВРОДЕПУТАТИ"!

Подписите ще ги събирам в "Младост", в близост до подписката за Иванчева!

sneaky_humanoid

Не ти вярвам.

JR

Пусни и една “Сашко на бирка и картофи в Брасълс“

Влез или се регистрирай за да коментираш

×