Quantcast

Медия без
политическа реклама

Над 70 души са арестувани в Париж на демонстрации срещу пенсионната реформа

Въздушният и железопътният транспорт във Франция ще бъдат нарушени в петък заради продължаващата обща стачка

05 Дек. 2019Обновена
ЕПА/БГНЕС

Над 70 души са арестувани в Париж по време на демонстрациите срещу пенсионната реформа, предадоха агенциите, като цитираха френската полиция. Обща безсрочна стачка блокира днес Франция. Протестът е заради планираната от президента Еманюел Макрон пенсионна реформа, според която служителите в много сектори ще бъдат принудени да се пенсионират по-късно или ще получат по-малки пенсии. В стачката днес участват транспортни работници, учители, лекари, адвокати.  Около 70% от французите подкрепят протеста, сочи проучване на общественото мнение.

Движението на въздушния и железопътния транспорт във Франция ще бъде нарушен в петък заради продължаващата стачка. От Френската национална железопътна компания (SNCF) предупреждават, че утре ще бъдат отменени 90 % от високоскоростните влакове и 70 % от регионалните. От Генералното управление за гражданска авиация (DGAC) обявиха, че 20 % от полетите, обслужвани от летищата „Шарл дьо Гол”, Орли, Бове, Лион, Марсилия, Тулуза и Бордо, ще бъдат отменени заради стачката. Компания „Air France” няма да изпълни повече от ¼ от заплануваните вътрешни полети и около 10 % от рейсовете на средни разстояния.

Българското МВнР препоръчва на граждани, пребиваващи във Франция или планиращи пътуване в страната, да се информират за актуалната обстановка.  При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на страната ни в Париж на телефони: + 33 1 45 51 85 90 и +33 6 23 18 09 93.


 


 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?