Медия без
политическа реклама

Красимир Анадолиев е новият председател на Нотариалната камара

24 Февр. 2019
Красимир Анадолиев (вляво).
Архив СЕГА
Красимир Анадолиев (вляво).

Красимир Анадолиев е новият председател на Нотариалната камара, съобщи lex.bg. Досега той беше един от зам.-шефовете ѝ. В съвета мястото си запазват други трима от досегашните зам.-председатели – нотариусите от Пловдив Меглена Цацарова (съпруга на главния прокурор Сотир Цацаров) и Адела Кац, както колегата им от Дупница Луиза Стоева. Петият зам.-председател – Камен Каменов, не влиза в новото ръководство.

Причината за това е, че с окончателно решение отпреди дни на Върховния административен съд избирането на Каменов и на предишния шеф на камарата Димитър Танев за членове на съвета ѝ преди 3 години беше обявено за незаконно. Според съда се е стигнало до там те да карат трети пореден мандат в съвета, което по закон е недопустимо.

Самият Танев вчера е бил избран за председател на Дисциплинарната комисия.

В съвета на камарата е влязъл още един нотариус от Пловдив – Лидия Камулджиева. Така представителите на града в ръководството на гилдията, ако не се броят резервните членове, е по-силно дори от това на столицата.

Сред редовните членове на съвета на камарата софийските нотариуси са двама – избраният за председател Анадолиев и Антони Гетов.

За членове на съвета са били избрани и Светла Бошнакова от Враца, Петко Кънчевски и Денчо Денчев от Велико Търново, Мария Бакърджиева от Несебър и Обретен Обретенов от Балчик.

Резервните му членове са Поелина Тихова и Енчо Енчев от София, Виктория Дякова от Варна и Гергана Недина от Поморие.

Още по темата