Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кметът на "Лозенец" поиска премахването на "Златен век"

21 Ноем. 2019
Илияна Кирилова

Новият кмет на район "Лозенец" Константин Павлов от "Демократична България" е отправил писмено искане до началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Несторов да издаде заповед за премахване на сградата "Златен век". Внесеното в ДНСК становище на кмета Павлов аргументира искането със загубилото правно действие разрешително за строеж на 120-метровия небостъргач. То бе в сила до ноември 2017 г.

"Становището на Павлов идва да запълни шестмесечното мълчание от страна на главния архитект на Столичната община, арх. Здравко Здравков, след като през април 2019 г. началникът на ДНСК го задължи да се произнесе по казуса", заявяват от "Демократична България".

Районният кмет на "Лозенец" настоява в отделно искане до кмета Йорданка Фандъкова и до главния архитект Здравков за служебно изменение на действащия Подробен устройствен план на кв.272, местност "Лозенец I част". С изменението предвижданията в ПУП-а да бъдат приведени в съответствие с Общия устройствен план. Това значи строежът да не е по-висок от 26 м кота корниз, каквото е изискването на ОУП за този район на София. Според първото разрешение за строеж на "Златен век", издадено на 26 януари 2007 г., височината му може да е 120 м.

Ключови думи:

Златен век, Артекс

Още по темата