facebook
twitter

Горещи новини

Филм за живота на Димитър Маринов може да се снима в САЩ

Актьорът от "Зелената книга" обаче ще чака първо български режисьор да изяви желание
2031
БНТ

Режисьорът на отличения с наградата "Оскар" филм „Зелената книга“ - Питър Фарели, иска да направи филм по житейската история на българския актьор Димитър Маринов. Самият Маринов разказа за предложението на Фарели на среща с български почитатели в Дома на киното. 

Актьорът обаче е решил да изчака, защото: "Ако българин или българка има интерес - побързайте. Защото, ако на мен ми се направи предложение в България, ще се обадя на Питър Фарели и ще му кажа „На добър час“. Ще помоля този, който реши да го направи, моето име да не е там. Да не е животът на Димитър Маринов, а да е животът на един човек, минал през нещо по този начин".

На срещата в Дома на киното Маринов, който в "Зелената книга" играе ролята на музикант от екипа на ямайско-американския класически и джаз пианист Дон Шърли (в ролята Махершала Али), заяви още: 

"Няма никакво значение от къде си и кой си. Защото за всеки един човек животът му е важен точно толкова, колкото е важен за всеки друг. Аз съм актьор! Но в живота аз съм си Димитър. Наградата за мен беше самия процес, самата работа в този филм. Това е приказката - приказката е в този момент, в който ти работиш. Всичко останало е резултат на тази свършена работа - дали ще е „Оскар“, дали ще е тостер - това няма абсолютно никакво значение. За мен е една статуетка и нищо повече, която, между другото, тежи 2 кг".

Маринов твърди, че значение има онова, което остава след статуетката и след шума.

"Денят след Оскарите, беше 25-и, който е рожденият ден на жена ми. И аз живея на 130 км от Лос Анджелис. Скочих в колата, за да дойда до къщи, за да ѝ кажа „Честит рожден ден“ и да се прегърнем за всичко, което се случи. И познайте какво беше. Точно 5 минути:
- Честит рожен ден.
- Да, благодаря.
- Оскарите?
- На добър час. Ето това е листа за пазаруване. Прането е в пералнята знаеш какво да направиш.
Това е след Оскарите... семейството..."

 

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп: Корейски филм е взел "Оскар"? Ужасно!

21.02.2020

4490 56
Стивън Кинг влезе в расистки спор с Ава Дюверней

15.01.2020

594 6
Северна Македония и Южна Корея смаяха номинациите "Оскар"

13.01.2020

АНИТА ДИМИТРОВА

4675 5

Коментари

Хумангоид

Ептен се обърках. Сега, извинете, ама кой е по-важен Оскар - дето ни занимаваха ден и нощ с една слепкиня, или тоз? 

Доктор УдХаус

Правилно забелязваш, че вече всяка година ни занимават поне по месец - два с "първият българин с Оскар". Миналата година беше "Сляпата вайша" с номинация за Оскар за късометражен анимационен филм (но в крайна сметка не спечели), по-миналата - Владимир Койлазов от V-Ray (който спечели  награда на Академията, но не Оскар, а грамота за технически постижения). Преди това българин беше в екипа, отговорен за спец-ефектите на няколко филма и поне няколко пъти писаха за него, че е "първият българин с Оскар"... Още по-абсурно беше преди 20-на години, когато българин беше сред няколко стотин декоростроители в "Титаник" и няколко месеца ни занимаваха, че и той е "първият българин с "Оскар". Димитър Маринов естествено също няма Оскар. Оскарът за най-добър филм е поименен за продуцентите на филма, а Оскар-ът за най-добра второстепенна мъжка роля, отиде в колегата на Димитър - Махершала Али, който има доста повече от 2 реплики за целия филм...

аиг3

От това, което съм чел човекът е свестен и заслужава уважение затова, което постигнал. Като по една или друга причина, най-малко са постиженията му на актьорското поприще.

Покрай беглото му участие във филма вече попресоли манджата. Изглежда сякаш цял живот е жадувал слава и сега се опитва да се възползва максимално.

Хайде народе, правете бързо филм за голямата звезда, че американците се бият за биографията му.

bay Dragan

Жоржи Ганчев ?

ablepsia

Ми да се снима.

Пък ако американски продуцент намери пари за такъв филм, да ги даде на български продуцент и последният може и да се захване да снима такъв филм, който едва ли някой българин ще се вдигне да гледа, освен ако не го поканят на фестивал на документалното кино, където входът е безплатен. Ако горният персонаж е опрял до такава евтина самореклама, все едно продава галоши на пазара - "юруш на галошите, че не останаха", и то на такъв "български" език, и най-закъсалият за галоши надали ще се юрне да пазарува от сергията му. 

ablepsia

Жалка работа, провинциална и комплексарска.

редник

Филмът го има от доста време в торентите, но чаках добро качество - а сега, след прочетените хвалби, се чудя заслужава ли си гледането...

Доктор УдХаус

Филмът определено си заслужава гледането, въпреки че със сигурност не е най-добрият филм на годината. Просто е най-добрият от политкоректните филми през годината, така че очаквано той получи Оскар-а за най-добър филм. Ако очакваш обаче да се насладиш на играта на българския актьор, ще останеш разочарован. Появява се 5-6 пъти за по няколко секунди и в целия филм има общо около 2 реплики...

buratinob

Поредният голям "херой" дето се е отъркал около Холивуд.

Ако след всеки филм снимаха филми за актьорите, тубата нямаше да насмогне да ги излъчва.

Nаправо Кристо II,?

urupuchi

Ще помоля този, който реши да го направи, моето име да не е там.

 

А не, да си ги нямаме такива. Аз искам да гледам живота на Димитър Маринов! И повече сцени с жена му, листа за пазаруване и прането. Мда.

Дохс_Читем

Искаме два филма - първият за живота на Димитър Маринов, вторят за живота на Веселин Маринов.

генек

Нема лоша реклама... Ама баба ми викаше, че стока, дето много се рекламира - не е мал...

Мал - по нашенско значи свестно...

------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

ИвКо

Димитър Маринов е един стойностен човек достоен за уважение. Не ми е направил впечатление, че се изхвърля и е доста аполитичен. По повод  така да се каже на един провокиращ въпрос относно пребиваването му в затвора в стил, че е репресиран от тогаващния режим отговори, "Аз все пак бях нарушил законите на страната". Моля това дето медиите се опитват да му надуват образа  да не се приписва на него, макар че може и да му се отрази до някаква незначителна степен, все пак като се събереш с някакви леко полеко започваш да мязаш и на тях.

JollyRoger's

“Жувотът на Митю“ ще е нов хорър хит... 

Кой наду поредния балон?

Лoвkия

Жоржи Ганчев ?

Точно.

Излизането на подиума и пъченето най-отпред с флагчето си бе чиста проба "Булгар! Булгаар!".

Мунчо_Огнянов

На първо време паметник в цял ръст пред НДК и булевард с неговото име!

За съжаление си имаме Димитровград, но може да се помисли върху "Мариновград"!

Пантелей

А Президентът се мотааа...? Орден Стара Планина с кордела кога?

Звън®
снимка на Звън®

Като муха става досадна шумотевицата около Маринов. Прословутият филм, в който той се е снимал, е типична холивудска продукция. Еднопланов, схематичен, добре заснет. Нищо повече. Нашият герий са мярка в няколко тривиални сцени: обменя по две-три приказки с пианиста или шофьора му, вози се в кола, пие водка, отриство изсвирва финалния щрайх на виолончелото. Всичко това заема не повече от 2-3 минути екранно време, около 2.3 % от общата продължителност на филма. Нищо изключително, нищо запомнящото. Много по-логично е да се направи филм, например за Николай Величков, 
изпълнителя на ролята на Черен Чичо от филма на Рангел Вълчанов "Лачените обувки на не незнайния воин". За радост, този персонаж е все още жив и все още носи характерните си мустачки, а в крайчеца на устата му често дими цигарка.

 

От цялата дописка за Димитър Маринов най ми се понрави финалът й - диалога със съпругата му, който издава, че тя навярно е американка, увредена от снимане в незначителни диалози. Разговорът им е изключително показателен за тягостната атмосфера на семейния им живот, обясняваща и мрачното  излъчване на Маринов.

Точно 45 секунди:

 

- Честит рожден ден!
- Благодаря, не сега, друг път!
- Оскари?
- Предпочитам омари. Ето ти списъкът за пазаруване. Прането е в пералнята, знаеш какво да направиш. Не пускай друг път котката в хладилника! И повече да не ми пипаш вибратора!
Това е след Оскарите... семейството...

 

sneaky_humanoid

- Оскари?
- Предпочитам омари.

?

Лoвkия

Не пускай друг път котката в хладилника! И повече да не ми пипаш вибратора!

?

Миряна Б.

 

Звън, Черен чичо - Рангел го наричаше Николас, намирайки, че така е по-френско, още ли обикаля подлеза под ЦУМ? При снимките на филма "Последни желания"имаше още двама юнака с увреждания - Даунчета, всеобщи любимци. Винаги ми искаха цигари, не от други пушачи - харесваха им моите Стюардеси. Извън филма бяха труженици във фризьорски салони -метачи. Пълноценен живот!  Ето че можело! Клиентките им давали щедри бакшиши. Чудя се дали НАП ги е преследвал за данъци и Комисията за корупция. А, тях ги нямаше тогава. На снимачния терен, във влаков вагон за добитък имаше лъв от зоологическата градина в Стара Загора. Имаше една от централните роли - жив символ на Българската мощ през първата световна война, хи-хи. Каскадьорите крадяха пържолите на благородното животно и бясно се карах с тях, макар че това беше задължение на директора на продукцията.

 

Оскарестият филм не ме интересува. Нито животът на оскароносния Димитър. Отдавна не се интересувам от кино. Последният, който харесах преди години, беше "И корабът пътува" на Фелини. Също за ПСВ.

Звън®
снимка на Звън®

Черен Чичо отдавна не работи. Дано е получил някаква пенсийка. Разхождаше се често в градинката на ул. "Софийски герой". Обгрижваше го сестра му, която са съжаление почина. Сега рядко се мярка, дано да е жив! Природата му е дала артистичен талант, колкото на 11 холивудски посерковци.

Миряна Б.

 Пропуснах да поясня, че "Последни желания" беше със сюжет за началото на ПСВ. И за първите боеве, в което време европейските монарси с децата си идиотчета играят голф в България по покана на Фердинанд.

 

Филмът не пожъна успех. Гордея се с друго. Покойният филмов критик Атанас Свиленов беше възмутен от образите на монаршите деца като идиотчета и подхвърлил където трябва хипотезата, че се гаврим с децата на Политбюро и ЦеКа. Но понеже и аз бях възрастно дете на покоен член на ЦеКа, размина ни се и на двамата.

 

Толкова за общуването ми с киното.  

Invisible

   Абе, на вас не ви ли са се сбъдвали желания?

   Май не и затова не знаете какво е усещането.

   

 

Johnny2965

Да. И аз не разбрах, какво е постигнал Димитър Маринов, че заслужи подобно медийно внимание? Ако е заради българското флагче, значи медиите ни са доста комплексирани на национална тема! 

Ако е за ролята му в наградения филм, значи критериите ни за успех са нищожни!

Ако е за живота му като емигрант - такива като него са хиляди!

Влез или се регистрирай за да коментираш