facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Enfant Terrible

10 послания от успели нашенци към децата на България

автор
Г-н БАЛЕВ
2 590
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

За Международния ден на детето, както винаги, държавници и общественици отправиха трогващи послания към нашето потомство с пожелания за щастливо детство. Отдел "После" в Медията на свободните хора събра букет от такива красотички. 

***

1. Делян Пеевски: Скъпи деца, искам да ви пожелая само най-доброто, защото родителите винаги искат най-доброто за децата си, а аз все пак съм и малко неформален бащица. Пожелавам ви да пораснете големи като мен и да не спирате да мечтаете. В този живот постигнах много, бих казал, че рано покорих върховете, борих се за мечтите си с всякакви средства и винаги, винаги бях подкрепян от моята родителка. В този живот единствено съжалявам, че пропуснах да поздравя майките ви на 8 март. Майката и майчинството са свещени! Използвам случая да го направя сега: мили деца, бъдете живи, здрави и успешни, като също толкова жарки привети пращам и на ваште майки. 

2. Бойко Борисов: Мили мои дангалачета накокържени, аз прехвърлих вече билото на живота си, но не се страхувам от старческо вдетиняване, защото никога не съм губил детското в себе си. Вижте мен и си помислете какво развитие искате. Дали ще кълвете уроци или ще тичате да ритате картофи по барабойниците - това зависи изцяло от вашата свободна детска воля. Не спирайте да се забавлявате и да се поддавате на първото си настроение. Не спирайте да правите весели пакости - това изгражда характер, харизма и непобедимо его. Вижте мен и пак си помислете докъде може да стигне човек, пазейки детинското в себе си. Аз съм живото доказателство, че с детинщини човек може да стигне до най-високите държавни позиции с почти безгранична власт. Бъдете като мен, деца - и най-дръзкият от вас един ден ще даде името на следващата ера в България, така както вашите татковци и майки говорят сега за Епохата Борисов. Така ще говори за мен и Историята, защото - щем, не щем - вече влезнааме о Историята, па кога че излезнем, един Господ знае и ние след Него. 

Само не разбрах защо Пеевски е преди мен в честитките! Тоя Enfant Terrible на българската политика. 

3. Иван Гешев: Вижте, дечица малки, хей, разбойници палави! Аз бих ви казал да растете внимателно и да слушате своите дядовци, за да ги цитирате един ден, когато станете голяма работа. Във всеки от вас дреме по един хулиган и престъпник, както и още един, който иска да спазва реда и законите в страната. За ваше добро е да се придържате към светлата страна на същността си. Чичо ви Иван от Гешевия род доста работи е видял в тоя живот и просто иска да ви предупреди, това не е заплаха. На много от вас предстои блестяща политическа кариера, много от вас развъждат в малките си меки главици анархо-либерални идеи. Ще ви го кажа така. Който не е бил анархо-либерал в прокурорска възраст, той няма сърце. Но който продължава да си играе на анархо-либерал и в пълнолетна възраст - той няма инстинкт за самосъхранение. Бъдете готови да живеете в държава-казарма, защото само така се изграждат и съхраняват националната консолидация и железният ред! Бягайте сега да играете, днес му е времето, утре ще бъде късно. 

4. Румен Радев: Деца, разберете, че мечтите и фантасмагориите не са най-важното. Човек може да витае в облаците и без да е фантазьор. Човек може да лети не само на крилете на мечтите, а съвсем реално - без значение дали на Грипен или F-16. Но трябват постоянство и прилежност. Също така искам да ви кажа някак по-патетично да не сте простаци, че вече е срамота за държавата. По-добре човек да е скучен, отколкото простак. И не е вярно, че само с дързост и буйство на фантазията се постигат успехи. Аз например станах президент почти между другото, не ми е било и детска мечта. Просто обичам реда - и то не по начина, по който го обича г-н Гешев. 

5. Цвета Караянчева: Аз пък, деца, искам да ви кажа хем да мечтаете, хем да си правите сметката. Говорете за мечти, но мислете за схеми. Винаги имайте по една мисъл отпреде и една мисъл отзаде. Намигайте си вътрешно. Имайте си по няколко неща на ум. Ако ги забравите - няма страшно. Просто гледайте хитро и компетентно, трябва да ви кажа, че това работи. Мамини сладки патенца по пекински! 

6. Димитър Франтишек: Само не ми се пререждайте по лавките в училище, че ушите ви ще откъсна! Не на диктатурата на калпазаниата! С децата трябва по-строго.

7. Владо Кузов: Както е казано в Писанието: Оставете децата да дойдат при мен... Аз знам как да ги поздравя дискретно, не съм човек, който парадира с чувствата си. 

8. Христо Явашев - Кристо: Какви деца, каква България? Току що се опаковах в ковчег, изобщо не ме интересувате! 

9. Ахмед Доган: Учете сложни думички, деца, усвоявайте алабализмите на висок стил. Ако овладеете това изкуство, ще можете да се подигравате на цялата държава. Щастието е сложна категория, макар че е съставено от прости съставки. 

10. Васил Божков: Едно нещо научих в тоя живот, деца - на никого не можеш да имаш доверие. Всяка договорка е продължение на конфликта с други средства. Всяка гаранция е опит да приспят бдителността ти. Животът е низ от прецакване на другарчета. Учете математика и бъдете безпощадни. 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Как се каляваше със зъби катарзисът

22.06.2020

Г-н БАЛЕВ

5071 5
10 послания в духа на "нема да им стъпим"

16.06.2020

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

13863 2
Театри и музеи обявиха вход "свободен" за деца на 1 юни

01.06.2020

142

Коментари

Forza NATO

👍😄

Mitnicharъ

Леле... Ти си изпреварил самия себе си, г-н Балев. 👍

maestrata

Камата-"Уважавайте Майките на другите"!Хвала!🏃

Billy-Joe Winchester

Браво, г-н Балев! Отлично! 👌

МарСтайкова

Браво, г-н Балев! Напоследък пръскате талант с пълни шепи 😄

Влез или се регистрирай за да коментираш

×