Медия без
политическа реклама

Каспаров: Путин ще се срути, ако Крим бъде освободен

26 Февр. 2023
BGNES

"Докато Путин е на власт, войната няма да свърши, защото това е целият алгоритъм на Путин да остане на власт, да запази контрола върху държавата. А и това е единственият начин, по който функционират империите. Империите трябва да се разширяват. Затова войната в Украйна е само прелюдия към други агресии, ако Путин не бъде възпрян в Украйна". Това заяви в предаването "120 минути" по Би Ти Ви световноизвестният шахматист Гари Каспаров - един от най-ярките опозиционери на режима на Путин.

"Смятам, че трябва да говорим не за мир, а за украинска победа. Какво означава победа на Украйна? Украинската победа трябва да включва пълно освобождаване на украинските територии, чак до Севастопол, изплащане на репарации от страна на Русия от замразените средства на руското правителство и олигарси, за да се компенсират щетите и престъпленията, извършени срещу украинския народ, и последно, но не по важност – международен трибунал за война, агресия и геноцид, подобен на Нюрнбергския процес срещу немските нацисти", добави бившият световен шампион по шахмат. 

"Това е война на изтощение, ако Украйна не спечели скоро, Путин има още ресурси да налива във войната. Руската аудитория смята, че се бият с НАТО", каза още той. Ако той успее, се връщаме към времето на Йосиф Сталин", смята Каспаров

Крим е ключ, защото всяка диктатора се нуждае от митология, ако Крим бъде освободен, ще видите как ще се срути къщата от карти на Путин, смята Каспаров.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата