Quantcast
Стойка Кръстева се обиди, че остана втора за “Спортист на годината“ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Стойка Кръстева се обиди, че остана втора за “Спортист на годината“

Няма по-олимпийски или по-златен медал, коментира победителката Ивет Горанова
12 678
 ЕПА/БГНЕС
Стойка Кръстева позира със златния си олимпийски медал от игрите в Токио 2020.

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева демонстрира разочарование, че е останала на второ място в анкетата "Спортист на годината" за 2021 г. В традиционното допитване сред спортните журналисти тя бе изпреварена от другата ни индивидуална златна медалистка от игрите в Токио 2020 - каратистката Ивет Горанова.

В 64-тото издание на анкетата участваха 132-ма представители на гилдията от 54 печатни и електронни медии, включително трима журналисти от в. "Сега". В крайното класиране Горанова събра 1265 т., а Кръстева - 1241 т. На трета позиция се нареди олимпийската вицешампионка по стрелба с пистолет Антоанета Костадинова (965 т.).

"През изминалата година постигнах максимума, нямаше какво повече да направя от олимпийския връх. Мнението на екипа и близките ми, които преминаха с мен през всичко, е много важно. А вече какво са отредили журналистите... могат те кажат защо и как са си дали своя вот, защо са избрали да ми бъде отредена втората позиция. Със сигурност не ми е приятно да мога да стъпя на олимпийския връх, а да съм на втора позиция в България", сподели Стойка пред Нова телевизия.

Разочарование изрази и съпругът на боксьорката - Борил Кръстев.

"Все пак нормално е всеки човек, спортист, който е постигнал нещо голямо за България и за себе си, да иска да е на първо място. Ние се съобразяваме с това нещо. Факт е, че има леко разочарование в нас, но да кажем, че днес е един хубав ден и ние ще си го изкараме по най-добрия начин и оптимистично. Ще се настроим към посрещането на новата година", заяви Кръстев, който днес празнува рожден ден.

Коментар по темата направи и избраната за спортист №1 у нас през 2021 г. Ивет Горанова.

"И двете сме олимпийски шампионки. Нейният медал не е по-малко ценен от моя. Аз уважавам както нея, така и нейните успехи. Единственото, което може би при мен натежа, беше бронзовият медал от световното първенство. Но няма по-олимпийски или по-златен медал", каза Ивет пред Нова телевизия.

Относно своето първо място Горанова сподели:

"Вчера беше вторият ми най-щастлив ден през тази година. Първият беше, когато станах олимпийска шампионка. Вторият беше вчера, когато разбрах, че съм "Спортист на годината". Това бяха двете ми най-големи мечти и върхове, които исках през тази година да се случат. Много съм щастлива, че те станаха реалност."

Още

Украинка взе тежък реванш от Ивет Горанова

28.05.2022

490
Ивет Горанова ще играе за злато на европейското по карате

26.05.2022

295
Ивет Горанова е Спортист №1 на България за 2021 г.

30.12.2021

778