Quantcast

Медия без
политическа реклама

Стойка Кръстева се обиди, че остана втора за “Спортист на годината“

Няма по-олимпийски или по-златен медал, коментира победителката Ивет Горанова

31 Дек. 2021
ЕПА/БГНЕС
Стойка Кръстева позира със златния си олимпийски медал от игрите в Токио 2020.

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева демонстрира разочарование, че е останала на второ място в анкетата "Спортист на годината" за 2021 г. В традиционното допитване сред спортните журналисти тя бе изпреварена от другата ни индивидуална златна медалистка от игрите в Токио 2020 - каратистката Ивет Горанова.

В 64-тото издание на анкетата участваха 132-ма представители на гилдията от 54 печатни и електронни медии, включително трима журналисти от в. "Сега". В крайното класиране Горанова събра 1265 т., а Кръстева - 1241 т. На трета позиция се нареди олимпийската вицешампионка по стрелба с пистолет Антоанета Костадинова (965 т.).

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова е Спортист №1 на България за 2021 г. в анкетата сред спортните журналисти в страната. 21-годишната плевенчанка победи в оспорван вот другата ни шампионка от Токио 2020 в индивидуален спорт - боксьорката Стойка Кръстева. В 64-ата

"През изминалата година постигнах максимума, нямаше какво повече да направя от олимпийския връх. Мнението на екипа и близките ми, които преминаха с мен през всичко, е много важно. А вече какво са отредили журналистите... могат те кажат защо и как са си дали своя вот, защо са избрали да ми бъде отредена втората позиция. Със сигурност не ми е приятно да мога да стъпя на олимпийския връх, а да съм на втора позиция в България", сподели Стойка пред Нова телевизия.

Разочарование изрази и съпругът на боксьорката - Борил Кръстев.

"Все пак нормално е всеки човек, спортист, който е постигнал нещо голямо за България и за себе си, да иска да е на първо място. Ние се съобразяваме с това нещо. Факт е, че има леко разочарование в нас, но да кажем, че днес е един хубав ден и ние ще си го изкараме по най-добрия начин и оптимистично. Ще се настроим към посрещането на новата година", заяви Кръстев, който днес празнува рожден ден.

Коментар по темата направи и избраната за спортист №1 у нас през 2021 г. Ивет Горанова.

"И двете сме олимпийски шампионки. Нейният медал не е по-малко ценен от моя. Аз уважавам както нея, така и нейните успехи. Единственото, което може би при мен натежа, беше бронзовият медал от световното първенство. Но няма по-олимпийски или по-златен медал", каза Ивет пред Нова телевизия.

Относно своето първо място Горанова сподели:

"Вчера беше вторият ми най-щастлив ден през тази година. Първият беше, когато станах олимпийска шампионка. Вторият беше вчера, когато разбрах, че съм "Спортист на годината". Това бяха двете ми най-големи мечти и върхове, които исках през тази година да се случат. Много съм щастлива, че те станаха реалност."

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?