Медия без
политическа реклама

Фенове на "ЦСКА-София" чупиха греди и вандалстваха на "Армията"

Изстъпленията от тази нощ дойдоха след загубата от "Лудогорец" с 0:3, а от клуба ги осъдиха

14 Авг. 2023Обновена
СПОРТАЛ
Така изглежда фасадата на съблекалните на стадион "Българска армия"

Вбесени от слабата игра фенове на "ЦСКА-София" са вилнели тази нощ на стадион "Българска армия". Те са прекършили гредите на вратите на официалния терен и са изписали със спрей на вратата на домакинската съблекалня "Срам и позор", съобщи БТА. 

Изстъпленията са били тази нощ, когато разочарованите фенове са се прибрали от Разград, където видяха наживо немощната игра на отбора, който бе разгромен от "Лудогорец" с 3:0.

Преди това "ЦСКА-София" отпадна от евротурнирите, победен два пъти тежко от румънския "Сепси" (общ резултат 0:6) и направи на 7 август 1:1 като домакин с "Хебър". Всъщност, от началото на сезона "червените" са вкарали само два гола в първите си шест официални мача и имат една победа - 1:0 над новака в Първа лига "Крумовград" с 1:0 като домакин.

Първите наченки на силно напрежение крайните фенове бяха след равенството с пазарджишкия "Хебър". Тогава ултрасите се събраха пред стадиона и искаха обяснение за слабата игра от футболистите на отбора, но полицията предотврати по-нататъшни ексцесии.

Чупене на греди на терена обаче не е имало на "Армията" от 29 ноември 1998 г., когато ЦСКА падна в Ловеч с 0:8 от "Литекс" (със собственик Гриша Ганчев). Тогава вбесените фенове отрязаха гредите на вратите на официалния терен също във вечерна акция.

Оттогава изтече много вода - ЦСКА, вече със собственик Гриша Ганчев, фалира на 9 септември 2016-а, а след това Ганчев премести "Литекс" в София, прекръсти го на "ЦСКА-София" и под това име отборът играе в Първа лига, като бе припознат от голяма част от фенската маса на ЦСКА.

През май м.г. обаче феновете изразиха открито недоволството си и срещу Ганчев, като изкривиха страничните стълбове на една от вратите след загубата с 0:1 от "Левски" във финала за Купата на България.

 

ОТ КЛУБА СЕ ИЗВИНИХА, НО И ПОРИЦАХА ФЕНОВЕТЕ

От "ЦСКА-София" реагираха след слабите резултати на отбора и се извиниха пред феновете с официална декларация. "Преди два месеца завърши един много тежък сезон. Бяхме на предела на силите, дадохме всичко от себе си и бяхме много, много близо до целта. Психически и физически отборът достигна своя лимит. Някъде там между края на миналия и началото на този сезон не успяхме да намерим своя ритъм. Изглежда, че не успяхме да се съвземем от преживяваното изтощение и разочарование. Никой в клуба обаче - от собственици, през ръководство, отбор и персонал не е очаквал толкова разочароващо начало на сезона. Абсолютно всеки един човек в клуба осъзнава, че не приляга на ЦСКА да изглежда по този начин и да се представя много под стандартите, установени през дългогодишната, славна история на най-великия български футболен клуб. Причините са комплексни и се анализират внимателно. Всички ни боли от случващото се и ни е срам от продукцията", се казва в обръщението.

В същото време обаче вандалските прояви по ст. "Българска армия" бяха остро осъдени: "Има върхове и спадове, но и в добро и лошо оставаме верни, защото това е нашият отбор, нашата страст, нашият дом. Именно затова не разбираме, не приемаме и категорично осъждаме опитите за саморазправа с футболисти, чупенето и оскверняването на собствеността на ЦСКА и всякакъв вид вандалски прояви. Както не приляга на нас да ви разочароваме по този начин и да не сме на нужното ниво за вас – великата ни публика, така не приляга и на наши фенове да прибягват до подобни, агресивни действия."

От "ЦСКА-София" поеха също така отговорност за случващото се и обещаха да излязат по-силни от създалата се ситуация.