facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Медии

Нова телевизия сваля от екран още известни лица

В БНТ пък са замразени двама от тримата водещи на "Култура.БГ"
Обновена
19 633
 Нова тв
Водещата на съботния блок "Събуди се" Мирослава Иванова

Ръководството на Нова телевизия е свалило от екран водещата на съботното предаване "Събуди се" Мирослава Иванова, а заедно с нея са освободени репортерите в блока Галя Щърбева и Мария Йотова, съобщи "Свободна Европа". Шефовете обяснили действията си с кризата след въвеждането на извънредното положение. Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също повече няма да изпълнява задълженията си. От ефир е свален и репортерът Живко Константинов.

Неофициално журналисти са коментирали, че мотивировката е била, че са свалени първоначално за 15 дни, защото телевизията трябва да съкрати 30% от служителите си, а след това ще имат възможност да излязат на трудовата борса. 

Според управителя на Нова телевизия Ива Стоянова изброените журналисти не са уволнени, а са "в престой". "Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава възможност да ги сложим в престой за 15 дни. Ще видим какви опции ще имаме по-нататък след кризата", заявява Стоянова, цитирана от "Свободна Европа". 

През миналата година телевизията на братята Кирил и Георги Домусчиеви освободи известни журналисти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Промени имаше и в ръководството на медийната група. В началото на годината тя бе напусната от водещата Лора Крумова и от режисьора Валдес Радев, станал известен в социалните мрежи със серия шаржове на властта.

Ива Стоянова се появи в Нова телевизия в края на м.г. - месеци, след като телевизията бе купена от Домусчиеви. Преди това тя бе известна като собственичката по документи на близката до Делян Пеевски телевизия Канал 3. Първоначално Стоянова започна работа като програмен директор, но бързо израстна шеметно в йерархията. Само два месеца след идването си в телевизията тя бе представена като управител на "Нова броудкастинг груп". Като такава Стоянова зае мястото на дотогавашния шеф Вяра Анкова, която бе преместена да отговаря за продукциите в Нова телевизия. 

Двама от тримата водещи на сутрешно предаване на БНТ1 "Култура.БГ" също са свалени от екран с пояснение, че това се случва за периода на извънредното положение. Става дума за Александра Гюзелева и Димитър Стоянович, съобщи "Площад Славейков". В редакцията на сутрешния блок за култура е получено нареждане от генералния директор Емил Кошлуков, че до края на извънредното положение изпълнителен продуцент на предаването ще е третата водеща на блока Ана Ангелова. Прекият началник на Гюзелева и на Стоянович - Йоана Левиева-Сойер, пък ги уведомила устно, че за същия период водещ на предаването ще бъде единствено Ангелова. Заповед в писмен вид за свалянето им от екран все още не им е връчена.

 

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Търсят се феновете на Нова телевизия

01.09.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

16106 11
Българите вече са длъжни да гледат Нова телевизия

04.08.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

141260 28
Ексшеф в Нова тв уволнена, защото не махнала Анна Цолова

30.07.2020

14935 8

Коментари

Васик

За мен е логично през периода на извънредното положение да се увеличат културните предавания. През останалото време телевизиите се занимават с политиците.

Спас вечерта

Ебем ви и форума, баси досадата 

васик? 

що ме води само тук?

 

 

Спас вечерта

Без съмнение в Сега има много ****, вярно, скоро не е имало феерии, но, аз като един от тях, наистина без да искам съм отговорил на теб. 

Сори, Васик.

Iberia
снимка на Iberia

А шугата Василковски, кога?

 

И без това се лигави пред камерите, занимавайки хората с климата в Европа, как в Канада зимували зайците и какви снимки му изпратили от мъглив Видин, а България я минава точно за 2 секунди без да казва нищо съществено за планини, низини и море. Скача веднага, какво ще е времето утре и вдругиден, и за това му дават заплата?

Chesanot
снимка на Chesanot

За какво са ни лица, когато си имаме з@дници

 

duch

Времее подлогите да си заминават и да останат баш цукалата

Solace

Щом и на домуса телевизията е ударена от криза - смятай. Плащ по 100 бона на предаване на шеф Ангелов, па обяснява как съкращавали. Да кажат защо разкарват, не да се крият като мишки...

Миша

Домусчиев реве, че е на загуба откакто се махна Националната лотария. Сега и рекламите намаляха. Поне се гледа телевизията по-спокойно. Няма да го оставят него без пари - ще го компенсират някак. Нали е криза. Той беше посочен за собственик на Нова. Не пуснаха Келнер, а шведите бързаха да продадат. Ако те пак си бяха намерили сами купувач, който е неудобен на Бойко, Шиши и сие, можеше да стане шведско-български скандал. Затова се избърза с щедър купувач -  братя Домусчиеви. Обещана им е финансова помощ - ще си я получат, но за наша сметка.😭

Нямам особени впечатления за "пострадалите". По принцип нов собственик - ново виждане за кадрите. Може и да са неудобни, може наистина оптимизиране.

Хулиган

Затова пък майстори в поднасянето на микрофон като Иво Никодимов остават.

Свободата на печата (медиите) е майка на всички свободи, беше казал един брадат мъдрец.

Да ви е честито!

http://www.drago.info/index.php/2018/09/11/falshivata-novina/

Johnny2965

Забравих българските телевизии. Интернет медиите са ми достатъчни плюс някои чуждестранни новинарски телевизии.

Johnny2965

Нова, доколкото съм попадал на нейни предавания, превключвайки каналите, я асоцирам с плебейски страсти и естетика, пошлост и низости.

Общо взето телевизия за аудитория, радваща се на колбасите с марката „Народен” и наливните парфюми.

Lucius Fer St. Ana

Нова е доста неинтересна и постна, да не кажа пошла, и макар да не е музикална телевизия, много й приляга да бъде определена като чалга ТВ, в смисъл на програми, които избиват на лош вкус (има и някакви проблясъци, но като цяло те доказват правилото). Бързо я пропускам като минавам по каналите....

 

Индженеро

Като дойдат да ни приберат, няма  да има кой да говори.

Evasion

Нова ТъВъ - на кой канал беше тва?

nebenebe

Знаейки че е на КД, минавам транзит.

АдМин

Завчера един приятел ме уведоми, че той и семейството му са избрани да са "отдалечена" публика на некво предаване, където некви олигофрени се опитваха да имитират световни звезди на шоу бизнеса. Други олигофрени им беха меценати, промоутъри или не знам какво, а трети олигофрени съвсем откровено играеха себе си и им идеше отръки да се правят на олигофрени, вярвайки, че са супер забавни. Издържах по-малко от 10 минути като така и не видях приятелското семейство. Пълна гнус и отврат. По-добре чалга, май

Калпазанче

В тия смутни времена има добри коментарни предавания само по 7/8 и Евроком. Всичко останало е  хвалебствие за обстановката Зайчарника и Неговия Инструмент.

Invisible

   Да се гледа НОВА и БТВ е направо вредно.

sega_reader

... и Кавал Едно.

ИвКо

През останалото време телевизиите се занимават с политиците.

  Тук на село от петте комшийски семейства три са отвратени от натрапването на политиците в условията на карантина и изолация и сменят канала още с появяването им по телевизора. Още по тъпо е това по 5-те от общо 6 ефирни телевизии да излъчват едни  същи правителствени "брифинги" едновременно. Това до някаква степен на фона на карантината и самоизолирането побърква допълнително хората и тук там дочуваме за изблици на свади и домашно насилие.

 В условията на карантината определено липсват развлекателните предавания и филмите, не знам нарочно ли го правят или са изперкали от ограничителните мероприятия.

Efraim Efraimov

Другари, не се стеснявайте, бре... 

Айде, аз ще река зарад вази - Само ТВ "АЛФА" - лидерът на свободните медии!!!

Влез или се регистрирай за да коментираш