Медия без
политическа реклама

Шефът на Пентагона отново е в болница

Той е в интензивно отделение, а функциите му са поети от заместничката му

12 Февр. 2024Обновена
Лойд Остин
ЕПА/БГНЕС
Лойд Остин

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е бил откаран и настанен в болница във Вашингтон за лечение на "симптоми, предполагащи възникнал проблем с пикочния мехур", съобщиха световните агенции, като се позовават на говорител на Пентагона.

По време на хоспитализацията Остин ще продължи да изпълнява задълженията си, се казва в изявление на прессекретаря на Пентагона  Пат Райдър.

По-късно обаче Пентагонът обяви, че министърът е прехвърлил функциите си на заместник-министъра Катлийн Хикс. Часове след това Пентагонът публикува и изявление на двамата лекари на Остин за здравословното му състояние.

В него се казва, че поредица от изследвания и прегледи, министърът е бил приет в отделението за интензивни грижи в Националния военен медицински център Уолтър Рийд за поддържащи грижи и внимателно наблюдение. Към момента не е ясно колко дълго той ще остане в болница. "Не се очаква настоящият проблем с пикочния мехур да промени очакваното му пълно възстановяване. Прогнозата за раковото му заболяване остава отлична. Актуализации за състоянието на секретаря ще бъдат предоставени възможно най-скоро", казват още двамата лекари, цитирани поименно в изявлението.

Утре Лойд Остин трябваше да отпътува за Брюксел, за да проведе среща на контактната група за Украйна, след което да участва в редовната среща на министрите на отбраната на НАТО. Към момента не е ясно дали хоспитализацията му ще промени тези планове. 

В края на февруари Остин трябва да бъде изслушан в Конгреса, след като стана ясно, че преди малко повече от месец тайно е бил в болница заради открит рак на простатата. За постъпването му в лечебното заведение тогава не е бил информиран дори президентът Джо Байдън.

"Лойд Дж. Остин III беше транспортиран от охраната си до Националния военен медицински център Уолтър Рийд, за да бъде прегледан за симптоми, предполагащи възникващ проблем с пикочния мехур. Уведомени са заместник-министърът на отбраната и председателят на Съвета на началник-щабовете", се казва в първото изявление по темата.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Лойд Остин, болница

Още по темата