Медия без
политическа реклама

Президентът на Португалия спаси две жени от удавяне

18 Авг. 2020

Президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза спаси две жени от удавяне на плаж край Алгарве. Двете жени са били в каяк, който се е обърнал, а 71-годишният президент е стигнал до тях с плуване и им е помогнал да излязат от водата. Включил се е и друг човек, който е минавал с джет.

Subscribe to the Evening Standard on YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7RQon_YwCnp_LbPtEwW65w?sub_confirmation=1The Portuguese president swam to the...

След това Де Соуза заяви пред медиите, че жените са били повлечени от течение идващо от съседен плаж в залива.

Президентът в момента е на почивка в Алгарве. Той е забелязал инцидента с каяка малко, секунди след като е говорил пред журналисти на плажа Прая до Авор, за да рекламира курорта като безопасно място за летуване. Португалия разчита на съживяване на туристическия си сектор, който бе много силно засегнат от пандемията на коронавируса.

Затова и на плажа все още е имало представители на медиите, които са заснели на клип постъпката на Де Соуза.

“Тъй като на другия плаж има много силно западно течение, каякът им беше завлечен към този плаж и се преобърна. Жените бяха глътнали доста вода и дори не можеха да го обърнат (каяка) в нормално положение, нито пък да се качат обратно в него", разказа Де Соуза. 

Португалският президент благодари и на преминаващия с джет "патриот", който му е помогнал да извадят жените на сушата.

"В бъдеще тетрябва да са много внимателни. Независимо от спасителните жилетки, като не знаят да плуват, но дори и тези които могат да плуват добре, трябва да внимават с каяк. На тяхната възраст - те са много млади момичета, гребането с каяк е трудно нещо", каза оке Де Соуза.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата