Медия без
политическа реклама

Макрон пак се опита да бъде посредник във войната

25 Февр. 2022

Външният министър на Франция Жан-Ив льо Дриан заяви: "Путин трябва да знае, че ние също имаме ядрено оръжие". В телефонен разговор президентът Макрон поискал от Путин да спре агресията. Тази нощ Макрон уточни, че позвънил на Путин по молба на Зеленски.

"Сега ние виждаме Путин такъв, какъвто е - окървавен агресор, стремящ се към имперски завоевания", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън. "Лондон няма да се успокои, докато икономиката на Русия не бъде разрушена", декларира външното министерство на Великобритания. 

Руските генерали трябва да направят преврат срещу Владимир Путин, за да спрат войната в Украйна, предложи вчера британският министър Джеймс Клевърли, който обвини Путин, че преследва убийствената „фантазия“ за възстановяване на Руската империя. Министърът, който отговаря за руската политика, изглежда настоява началниците на в руския генерален щаб да се надигнат срещу своя президент. „Военните лидери около Владимир Путин трябва да знаят, че това е катастрофално лоша преценка... че това ще струва огромна цена. Те са в състояние да спрат това и ние ги призоваваме да го направят“, обяви Клевърли.

Полша е възхитена от въоръжените сили на Украйна, от тяхната смелост и решителност

Ключови думи:

реакции, чужбина

Още по темата