Quantcast

Медия без
политическа реклама

Македонци саботирали преговорите с България

Скопие гони петима руски дипломати, включително и заради дейности, свързани със София

03 Апр. 2022Обновена
ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи Буяр Османи разкри пред журналистите, че отговорни лица от македонските институции миналата седмица са се обаждали и са водили разговори с България, с цел да не се разреши спорът между двете страни, пише македонската a1on.mk.

„Тази седмица от Северна Македония са се обаждали в България, казвайки, че целият този ангажимент е излишен, защото тук скоро ще има избори и няма да може да се стигне до решение“, каза Османи.

Той не разкри за кои лица и институции става дума, но допълни, че тези лица са на една позиция с двамата служители на Държавна агенция за национална сигурност на България, които са работили в посока Македония да няма европейско бъдеще и които преди дни бяха посочени от българския министър-председател Кирил Петков. 

Северна Македония гони петима руски дипломати заради дейности, противоречащи на Виенската конвенция, включително и свързани с България, стана ясно още на изявление на Османи, цитирано от bTV.

Двама от тримата служители на ДАНС, заподозрени, че са шпионирали в полза на Русия, са работили в специфична посока - Западните Балкани да нямат европейско бъдеше и отношенията между България и Северна Македония да не бъдат добри.

 

Ключови думи:

Османи, преговори

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?