Quantcast

Медия без
политическа реклама

И ЦРУ предупреди, че Русия се готви да използва химическо оръжие

Те го направиха и в Сирия и дори срещу свои граждани, обявиха и Уилям Бърнс, и британският премиер Борис Джонсън

11 Март 2022
Архив ЕПА/БГНЕС

И директорът на ЦРУ Уилям Бърнс предупреди, че Русия може да използва химическо оръжие. Той е направил това по време на изслушването си на заседание на комисията по разузнаването на Сената на САЩ, цитиран от ABC News и УНИАН.

Бърнс обяви, че Запада трябва да се съсредоточи върху потенциалното използване на химическо оръжие от Русия, както под прикритието на „операция под фалшив флаг“, така и директно. „Това е нещо, което, както всички добре знаете, е част от руския „наръчник“. Те използваха тези оръжия дори срещу собствените си граждани. Те насърчаваха използването (на химически оръжия) и в Сирия, и на други места. Следователно това трябва да бъде много сериозно възприемано", предупреди шефът на ЦРУ.

Часове по-рано и британският министър- председател Борис Джонсън заяви, че се опасява, че Русия може да използва химически оръжия в Украйна. "Тези неща, които чувате за химически оръжия, това е точно от техния наръчник за действие", каза Джонсън в интервю за "Скай нюз". "Първо започват да говорят, че има химически оръжия, които са били складирани от противниците им или от американците, и така когато те самите използват химически оръжия, както се опасявам, че биха могли да направят, те имат нещо като маскировка - руски термин, който обозначава изкуството да заблудиш противника или една готова фалшива история", заяви Джонсън, цитиран от Франс прес и БТА. "Видяхме това в Сирия, видяхме го дори във Великобритания", допълни той, визирайки отравянията, извършени на британска територия. "Това е едно цинично, варварско правителство", добави той. Такива съмнения по-рано през седмицата изказа и Белият дом.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?