Медия без
политическа реклама

В Хамбург задържаха тийнейджъри с пистолети-играчки

08 Ноем. 2023Обновена
Туитър

Полицията в Хамбург задържа четирима тийнейджъри под 14 години, които заплашвали с оръжие учители в две училища. Това съобщиха служители на реда.

Оръжието се оказало не бойно, а играчка. Първоначално се знаеше само за един инцидент - в едно от учебните заведения неизвестни заплашиха с пистолет учител. След това там пристигнали спецчасти, но нападателите успели да избягат. По-късно стана известно, че подобен инцидент е регистриран почти едновременно в друго училище в Хамбург

Спецчастите атакуваха първото училище след като двама младежи се барикадираха в него. Единият от тях бил въоръжен и заплашил учителка с пистолет, пишат местни медии.

От полицията съобщиха, че на мястото тече мащабна операция. Районът е отцепен.

Част от учениците били изведени. Все още не е ясно дали са ученици от училището. 

Въоръжен баща, който взе 4-годишната си дъщеря за заложник, налагайки спирането на полетите на летището в Хамбург часове наред, се предаде "без съпротива" в неделя след часове преговори, съобщи германската полиция.

Само преди дни 35-годишен мъж се барикадира с детето си в кола до самолет на турските авиолинии на летището в Хабург, настоявайки да бъде допуснат на борда след спор за родителските права с майката.Той се вряза  събота вечерта с колата си през зоната за сигурност, където е стоянката на самолетите, като стреля два пъти във въздуха и хвърлил две горящи бутилки от автомобила. След часове преговори той се предаде.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Хамбург, училище

Още по темата