Медия без
политическа реклама

Експлозия на газ уби 31 души и в Китай

Взрив разруши две сгради в центъра на Париж

22 Юни 2023Обновена

Мощен взрив заради изтичане на втечнен газ погуби хора, този път в Китай. Експлозията е станала вчера вечерта в Северозападната част на Китай, в района на Нинся. Взривът в Инчуан е предизвикан от изтичане на втечнен газ от резервоар в ресторант, съобщават световните агенции.  Съобщава се за 31 починали, седем души се лекуват от изгаряния и счупени стъкла.

Мощна експлозия в историческия център и на Париж вчера разруши напълно или частично четири сгради на улица "Сен Жак" в 5-и район. 
29 души са ранени, няколко са в неизвестност, а поне 7 от пострадалите са в тежко състояние. Спасители търсят оцелели под развалините. На място в Латинския квартал има 230 пожарникари и 9 медицински работници, съобщава телевизионният канал BFM.

Подробностите около инцидента се уточняват, но местни медии пишат, че вероятно не става дума за терористичен акт, а за избухнал газ. Взривът е бил вътре в сградата на ул. "Сен Жак" 277. Преди 4 години пак взрив на газ разруши две сгради на ул. "Тревиз" в 9-и район. 

В сградата в центъра на френската столица се помещаваше школата по дизайн "Американска академия в Париж", която напълно е рухнала.

ЕКСПЛОЗИЯ И В КИЕВ

Газов инцидент имаше и в Киев. Двама души пострадаха при експлозия в 16-етажна жилищна сграда, събощи кметът Виталий Кличко. Те са настанени в болница. Евакуирани са 18 души. Разрушени са 4 апартамента, 16 са повредени. 


 

 

Ключови думи:

Париж, взрив

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?