Quantcast

Медия без
политическа реклама

ЦРУ публикува обръщение до руснаците

03 Май 2022

ЦРУ разпространи инструкция на руски език към руските граждани, благодарение на която те могат да се свържат с управлението и да съобщят на разузнаването информация за руското нахлуване в Украйна. Видеото си инструкцията е качено в официалния канал на ЦРУ в Ютюб.

Управлението съветва руснаците да ползват за връзка не домашен или работен компютър както и такава интернет връзка. Препоръчва се ползване на надежден VPN или браузъра Tor. Едва след това трябва да се попълни името, длъжността и безопасен начин за обратна връзка.

АП коментира, че официален представител на ЦРУ съобщава, че "има руснаци, които отчаяно се опитват да се свържат с ЦРУ", за да съобщят информация за нахлуването в Украйна. Той не посочва броя им, като подчертава, че инструкцията ще помогне на руснаците да не бъдат разкрити от руските спецслужби.

"Ню Йорк Таймс" отбелязва, че ЦРУ за първи път публикува обръщение на руски. Изданието предполага, че управлението се интересува предимно от правителствени служители на РФ с достъп до секретна информация.

Ключови думи:

ЦРУ, обръщение на руски

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?