Quantcast
Жители на Анталия се бунтуват срещу заселването на рускоезични | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Жители на Анталия се бунтуват срещу заселването на рускоезични

8 052

Жители на Анталия настояват властите да забранят да продажбата и даването под наем на имоти на руснаци. Турски граждани са пратили петиция в платформата Change, подписана за два дни от 9486 души, съобщи Moscow Times. 

Заради наплива на чужденци цената на имотите е скочила 5 пъти в последните 2 години, което надвишава средния доход на турците, пише в петицията. Рязкият скок на наемите довел до криза в имотния пазар и до демографски промени - 25% от населението на Анталия са вече чужденци, пише в петицията. 

Пазарът е дестабилизиран и от намесата на руски и украински имотни агенти. "На фона на имиграционната вълна броят на украинците и руснаците, които участват в сделките с недвижимости в Анталия, стигна 10 000 души. Тези хора нарушават правилата на нашия пазар, създават собствени групи от стотици хора в WhatsApp, нямат никакъв опит, но бързо започнаха да контролират имотния пазар в Анталия. Ние не можем да влезем в тези групи, защото не ни допускат", оплакват се в петицията. 

Турското издание Hurriet Daily News пише, че руснаците и украинците вдигат и без това високите цени на жилищата, а броят на рускоезичните търговци на имоти вече надвишава броя на турските лицензирани търговци. 

 

Още

Кирил Петков се срещна с Ердоган в Анталия

12.03.2022

Обновена

998
Турция задържа 6-ма шпиони с руски паспорти

09.10.2021

3577
Локдаунът в Турция няма да важи за туристите

27.04.2021

17014