Quantcast
Шефът на "Уолтопия" се опасява от връщане към соца | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Шефът на "Уолтопия" се опасява от връщане към соца

Не съм съгласен държавата да насилва работливите да помагат на неработливите, коментира Ивайло Пенчев
7 826
 БГНЕС

"Имам леко притеснение да не направим рязък скок към социализма, защото виждам как социални и социалистически тези стават мейнстрийм", коментира пред БНР Ивайло Пенчев, собственик на "Уолтопия",  по повод на водените преговори за коалиционно управление.

Според него ентусиазмът на младите партии е нещо хубаво, но "колко от обещаните неща наистина ще се случат, зависи от способността на тези политици да сбъдват мечти", а е притеснително, че зад очертаващата се коалиция няма ясна идеология. "Обещанията за нулева корупция е нещо, което ме спечели да гласувам за тези хора, но трябва и план как да се пребори корупцията", посочи Пенчев. Той смята, че новото управление няма да е много стабилно, "но все пак е оптимист: "Надеждата ми е, че ще стане по-добре, защото предната власт в духовен план ни беше вкарала във феодализма". 

Предприемачът подчерта, че вярва в солидарността, но е против натрапената солидарност:  "Държавата е източник на насилствена солидарност. Никога в историята държавата не е помогнала на никого. Тя само казва на едни хора, които работят повече и по-ефективно, да помагат на други, които работят по-малко и по-неефективно. Държавата насилва работливите да помагат на неработливите. С това не съм съгласен".

Пенчев посочи още, че минимална работна заплата не трябва да има, защото не е работа на администрацията да определя възнаграждения. 

 

Ключови думи:

Уолтопия, Ивайло Пенчев

Още

Коледно чудо, ама побългарено
Ивайло Пенчев се обяви за задължителна имунизация

12.09.2021

Обновена

6993
Собственикът на Уолтопия се оплака от измама с негово Ламборгини

21.04.2021

6247