Quantcast

Медия без
политическа реклама

Не Калоян Методиев е даден на КПКОНПИ за проверка

06 Септ. 2022
Илияна Кирилова

Ели Спасова-Пенева, която е била началник на политическия кабинет на Корнелия Нинова като вицепремиер, а не Калоян Методиев, заемал този пост в министерството на икономиката, е дадена на КПКОНПИ за проверка на конфликт на интереси.

Това  информира "24 часа", цитирайки уточнение на Министерството на икономиката и индустрията (МИИ).

В понеделник от ведомството на служебния министър Никола Стоянов бе разпространено съобщение, че държавни дружества в системата на МИИ са сключили договори без търг и конкурси с една адвокатска кантора за общо 400 хил. лв. От МИИ съобщиха, че един от съдружниците в тази адвокатска кантора е в пряка роднинска връзка с началника на кабинета на Корнелия Нинова, без да се посочва името на този началник. От ведомството също така съобщиха за твърдения, че въпросната адвокатска кантора представлява предходния министър на икономиката и индустрията в личните ѝ съдебни спорове.

Ден по-късно от МИИ са уточнили, че става въпрос за началника на кабинета на Нинова като вицепремиер в предишното правителство - Ели Спасова-Пенева.

Самият Калоян Методиев, който бе началник на кабинета на Нинова в МИИ, отрече да е ходатайствал на адвокатска кантора да печели поръчки на структури на министерството, както и да е в роднински връзки с адвокат от нея.

Бившият шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов уточнява пред "Труд", че въпросната кантора е “Станков, Тодоров, Хинков & Спасов”. Именно тя представлявала Нинова в делата, които води Михайлов срещу нея за клевета.

Договори за адвокатски услуги за над 400 000 лв. са сключили дружествата в системата на Министерството на икономиката и индустрията с една определена юридическа кантора. Това показва проверка на министерството, възложена от служебния министър на икономиката Никола Стоянов.

 

Още по темата