Медия без
политическа реклама

Ексминистър алармира за ново кадруване от кабинета в полза на ГЕРБ

То пак е в сектор, в който се управляват много пари

14 Авг. 2022
Иван Иванов
FB/ Иван Иванов
Иван Иванов

Служебното правителство назначава кадри на ГЕРБ в земеделието, уволнявайки хора на БСП. Това заяви в специална позиция в социалните мрежи бившият ресорен министър Иван Иванов. Той е сред най-приближените на Корнелия Нинова. Изявата му показва, че с приближаването на предсрочните избори напрежението между социалистическата партия и Радев с министрите му тепърва ще ескалира.

Отделно от това е любопитно, че става дума за сектор, в който се управляват много пари. Случаят е пореден: 

Тихомълком и без конкурс ръководството на тол системата е било сменено от служебното правителство. За началник на звеното е посочен кадър на ГЕРБ - 39-годишният Георги Темелков, който от дълги години гравитира край партията на Бойко Борисов, пише "Капитал".

 

"Развитието на сектор “Земеделие” последните седмици може да бъде обобщено с няколко думи - назначаване на кадри от служебния кабинет, свързани с ГЕРБ, докато в някои министерства се уволняват кадри на БСП. Това няма как да не буди притеснение и съответно възниква въпросът какво стои зад тази политика"; "Прави впечатление, че се правят смени в ръководствата на държавните горски предприятия. Те бяха изправени пред важната задача да осигурят необходимите количества дърва за огрев за българското население за предстоящия тежък зимен сезон. Това може да постави стотици семейства пред невъзможност да осигурят своето отопление на дърва през зимата" - такива са част от констатациите на Иванов. Има и други:

Последвайте ни и в google news бутон