Quantcast

Медия без
политическа реклама

Арх. Шишков смени началника на ДНСК

Рокада бе направена и в инспекцията по труда, а вероятно и АПИ ще има нов шеф

09 Авг. 2022Обновена
Оффнюз
Арх. Иван Шишков. На осмия си ден като министър уволни шефа на ДНСК и сложи архитектка за временен ръководител.

Ключовата Дирекция за национален строителен контрол има нов ръководител.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков е освободил инж. Лиляна Петрова и е назначил за временен началник на ДНСК арх. Деляна Панайотова. Не е ясно какви са причините служебният министър да побърза да уволни инж. Петрова и да повери стоителния контрол на архитект Панайотова.

Лиляна Петрова пое дирекцията  на 31 декември 2021. Тогава тя замени арх. Влади Калинов, който бе отстранен от бившия регионален министър Гроздан Караджов. 
 

МРРБ представя новата ръководителка на ДНСК така:

Деляна Панайотова е завършила  Университета по архитектура, строителство и геодезия през 2003 г. Има почти 20-годишен стаж в сферата на инвестиционното проектиране в строителството, притежава и значителен опит в администрацията. Работила е в Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община. Била е главен архитект в община Хасково. Заемала е и длъжността началник на РДНСК Хасково и заместник-началник на ДНСК.


Тази сутрин министър Шишков каза, че е възможно да смени и ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура". 

Очевидно служебният кабинет е решен покрай основната си задача - организация на изборите,  да "изчегърта" от администрацията  важните ръководители, назначени от правителството "Петков". 

 

 

 

ОЩЕ РОКАДИ

В кадровата активност, неприсъща за служебно правителство, се записа и социалното министерство, въпреки че там титуляр е вътрешен за системата човек - вечният зам.-министър при всички власти Лазар Лазаров. Екатерина Асенова е новият изпълнителен директор на Главната инспекция по труда, съобщиха от ведомството. Тя е дългогодишен кадър на инспекцията, а последно беше директор за Сфия област. Преди идването на служебното правителство бяха подготвени доста спорни промени в устройството на инспекцията, които изправиха на нокти бизнеса и местните власти в няколко области. Промените събраха доста негативни емоции, но засега остават без последствия. Още по този въпрос:

Хаотичните промени в структурата на администрацията продължават, въпреки че кабинетът е в оставка.

 

Ключови думи:

Шишков, МРББ, ДНСК

Още по темата