Quantcast

Медия без
политическа реклама

Задържаните висши полицаи са откраднали тото фиш от жена

Те работили по преписка за откраднат портфейл на възрастна жена, в който имало печеливш фиш за 12 000 лв

13 Февр. 2020Обновена
Прокуратура

Задържаните висши столични полицаи са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена, съобщава Нова тв , като се позовава на разказ на прокуратурата.

"Слизайки от трамвай, жената установява, че липсва портфейлът й. Вътре имало пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на Спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. Посетила тото пункт, за да получи парите. Обяснено й било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и затова ще бъде изплатена от централата на БСТ. След като установила, че портфейлът й е изчезнал, тя подала сигнал в полицията. Той бил докладван лично на шефа на Трето районно управление, който го изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Преписката по кражбата обаче била изпратена не по установения ред", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева. И допълни: „Провеждат се действия по разследването, за да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил у дамата. Впоследствие се озовава в зам.-началника”.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че зам.-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата. "На 11 февруари за случая е сезирана Софийската районна прокуратура. Разследването е възложено на следствения отдел. От вчера е започнала интензивна работа на следователи, извършени са претърсвания на двамата началници", заяви зам.-районният прокурор Иво Илиев.

 

 

 

 

"При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски. Иззет е телефонът на шефа на Трето РУ. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства", съобщиха още той.

Заместник-началникът на Трето РУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са  достигнали до тях. Единият е опитал да изтегли парите, а другият е помагач. Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се гледа мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

Директорът на "Вътрешна сигурност"  Стефчо Банков обясни, че е получил сигнал от директора на СДВР. "Дамата, депозирала случая, е възрастна, с недобро финансово състояние, която се грижи за малко дете”, каза ст. ком. Банков. Жената се е явила в Българския спортен тотализатор е заявила, че печелившият фиш й е бил отнет. Дори това не е попречило на полицая да се яви с него и да поиска печалбата от свое име.

"Системата има воля да се чисти от корумпираните си служители. Ние сме структура, която не се срамува да покаже недостатъците си", добави Банков.

Още по темата