facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Властта панически организира акции в своя защита

Спортни федерации и други организации се кълнат във вярност на управляващите
Обновена
19 889
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

На фона на задълбочаващи се протести срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев, последните два дни продължават да валят декларации, писма, съобщения, петиции и пр. в тяхна подкрепа и се кълнат в лоялност. Документите са писани като под индиго и под команда свише, а началото на акцията тръгна от прокурорските трудови колективи, които защитиха началника си Гешев и заклеймиха президента Румен Радев. Но не само обвинители се кълнят във вярност на Гешев, а подкрепа му дадоха и други служители в държавното обвинение - общи работници и чистачки.

Явно властта видя, че няма да успее с познатата тактика за организиране на свои контрапротести, както стана в първия ден на демонстрациите, които бяха окървавени от полицията, и дали заради страх или заради други организационни неразбории, бързо се отказа. Сега тя предприе друго -  да организира различни спортни федерации, други формации, трудови колективи и пр., които да афишират подкрепа. Както и да прибягва до обвинения за платени протестъри срещу управляващите, подплатени с изпращане на групи агресивни момчета, които трябва да омърсят и да всеят напрежение в мирните демонстрации на гражданите.

Българската федерация по волейбол (БФВ) бе една от първите, които изразиха "пълна подкрепа" към правителството. В текста, качен на сайта на федерацията, се посочват серията значими домакинства на България, най-престижните от които бяха световното първенство за мъже през 2018 г., както и Евроволей 2015 - и двете съвместно с Италия. "Всичко това нямаше да бъде възможно без подкрепата на г-н Бойко Борисов и неговия екип", твърдят от организацията. И разбира се изказват благодарност на кабинета "и за инвестициите, които се правят в спортна инфраструктура. Без добра спортна база домакинствата на тези форуми нямаше да бъдат възможни. Залите са ни нужни, за да могат децата ни да практикуват любимия си спорт и да растат здрави. Сигурни сме, че нашето добро сътрудничество ще продължи и в бъдеще", се казва още в позицията.

Тя е съпътствана и от снимки на Борисов и министъра на спорта Красен Кралев, който е в много близки отношения с новия президент на федерацията Любомир Ганев.

"Благодарни сме за подкрепата и загрижеността към спорта джудо в от страна на българското правителство и затова днес заявяваме нашата подкрепа за кабинета на г-н Бойко Борисов", се казва и в позиция на федерацията по джудо, оповестена днес. "Както знаете България ще бъде домакин на Европейско първенство по джудо за мъже и жени, което ще се проведе през месец април 2022 г., а през февруари тази година имахме удоволствието да организираме Европейската отворена купа за 2020 година, която е с ранг на Олимпийска квалификация", се казва в декларацията. Според председателите на федерацията, домакинствата "бяха спечелени с огромното съдействие от страна на българското правителство".

Оттам припомнят, че правителството е отпуснало допълнителни средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 2 300 000 лв. за организирането на шампионатите.

Появиха се и информации, че правителството дори е поискало работодателски организации и синдикати да го подкрепят и да го заявят открито.

По-късно към подкрепата на Борисов и управлението му се включиха и Калин Сърменов, актьор, директор на Сатиричния театър, Христо Мутафчиев, актьор, председател на Съюза на артистите, Евгени Будинов, актьор и депутат от ГЕРБ, писателят Христо Стоянов, актьорът Антон Радичев, издателят Юлий Москов, друг актьор - Николай Урумов и певецът Благовест Аргиров. Ето какво написаха те:

"България отново е разделена.

В разгара на тежка пандемия, пред прага на икономическа криза, точно когато сме приети в чакалнята на еврозоната, когато повече отвсякога имаме нужда да бъдем заедно, за да сме силни - и в радостта, и в болката, и в грижата за тежкото "утре"...

Как ще живеем по този начин? С тази омраза? В тази непримирима братоубийствена вражда? С тези давещи се от злоба лица на наши сънародници - братя по кръв, по горест, по съдба?

Защо преходните котерийни страсти на политиката успяха да ни разделят, както не бяхме разделени и на 10 ноември 1989? Защо поставяме на карта демократичните ценности, които изповядваме? Защо искаме доброволно да съсипем общо-взето подредената ни и спокойна държава?

Сега най-важното е разумът да надделее над безумието. Още по-важно е мислещите, нормални и отрудени българи да застанат на страната на закона и да усетят, че в държавата има закони.

Властта се взима на избори, не на улицата.

Никой, дори и президентът на републиката, няма право да зове за метежи и бунтове, да нарича една част от народа „мутри“ и да я противопоставя на друга.

Никой, дори и президентът на републиката, няма право да се намесва в работата на независимата съдебна система и да кадрува, искайки оставката на главния прокурор.

И то точно в момента, когато главният прокурор води тежка война с ключови участници в разбойническото ограбване на българския национален продукт.

Демокрацията е в опасност, в опасност и под въпрос е европейският път на България.

Нека бдим, нека бъдем особено внимателни, нека се опълчим на лицемерния популизъм, нека не връщаме часовника на времето 30 години назад".

52

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Министър Караниколов: Бих се учудил, ако ОАЕ ни дадат дренки

23.04.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

3189 34
Дано не изпуснем шанса си да излезем по-силни от кризата

22.03.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

3100 3
Защо ни управляват все по-невежи и крадливи хора?

27.02.2020

Виктор Папазов

35422

Коментари

Страници

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Мъж: Да, да. Да. Така. Ха-ха. Ами, добре, ще поддържаме контакти и ще координираме нещата да ти кажа.
Божков: Но ме изкефи как се управлява тълпата по това, по мрежите.
Мъж: Нали? Е това е.
Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щото' тя е тълпа, не може да се затичва.
Мъж: Е, трябва все пак да се координират нещата.
Божков: Реакцията се вижда до петнадесет-двадесет минути, половин час, тълпата почва да реагира.
Божков: Насъсквам хората, те ще извадят и ще пуснат.
 

ЕМОКОМ

Спортистите що не питат пенсионерите

дали са съгласни да се харчат данъците

за спорт, култура, религии и др. подобни,

вместо да им увеличат пенсиите поне с малко.....

И особено социалните пенсии за инвалиди (140 лева на месец),

но спортистите са много необходими и нужни само на ББ...

Лично аз не съм съгласен да се дават пари за спорта,

защото социалната пенсия е най ниска не само в европа...

Светозар

Ами сега:

Божков твърди, че с това доказва, че е изтеглил 67 млн. лева, които „предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов чрез посочени от него лица само за последните 3 години". –

(dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/17/4079735_67_mln_leva_v_broi_-_vasil_bojkov_chaka_prokuraturata/)

Асол
снимка на Асол

Изтребиха козите, прасенцата и сега ...зор за подкрепа. Пилетата успяха ли да ликвидират?

проф. проф. дър...
снимка на проф. проф. дървингов

А кармелитките и францисканците кога?

 

Консисторията що мълчи?

 

Синодът и Главното Мюфтийство също - що пари се инвестираха в инфраструктурата им, а?

 

Независимият синдикат на полицаите? Този на фризьорките? И на компанюнките?

 

Малей каква масова подкрепа се очаква!

Нафарфор

а така, лепете ваденките СИК да се знаем кой кой е!

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Най е весело, как дубайския принц нарича собстевните си хора - лумпени 😄

old war horse
снимка на old war horse

нареди се на опашката, може да те огрее да захлебиш някой лев!😁😁😁

Koчо

Стефчо, ние и адаша ти ще вкараме в кауша, не се коси. Но първо тоя, дето ти плаща. Няма страшно, момче, тролове ще се търсят и занапред :)

never-mind

Декларация пристигна и от кварталите Факултето и Филиповци!!

Путкрепят...всичку

За да се различават коя от кой квартал е едните са подписани с + , другият квартал с О !!! Много от дупитатите на гръб..припознаха и свои подписи

Утре ще има и от столипиново..подпис с палец 

От бардака са подписали и те @[email protected]

Всички зад Боко и Горанов( подпис Ц.З.....

[email protected]

last

Това ми напомня как трудовите колективи по цехове, ТКЗС, училища, села и паланки подкрепяха американската дисидентка Анджела  Дейвис  и издигаха глас срещу американския империализъм. Явно сегашните пиари взаимстват  такива

 похвати, но трябва да бъдат по- изобретателни. Например подходящ би бил лозунга: "Долу ръцете от Бойко и неговия каскет..."

YMCA

Труженичките от Околовръстен път също декларират подкрепа на тулупа със своите прости околвръстни п++ки.

vasilevil

Хахахаха много точно!😁👍

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Истинско забавление е, да чета как хората, които Дубайския меценат нарича "лумпени" ми говорят за ред и закони.

Другаре, ма вас през фейса ви управляват бетер овцете 😄🙀

 

Мъж: Да, да. Да. Така. Ха-ха. Ами, добре, ще поддържаме контакти и ще координираме нещата да ти кажа. Божков: Но ме изкефи как се управлява тълпата по това, по мрежите. Мъж: Нали? Е това е. Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щото' тя е тълпа, не може да се затичва. Мъж: Е, трябва все пак да се координират нещата. Божков: Реакцията се вижда до петнадесет-двадесет минути, половин час, тълпата почва да реагира. Божков: Насъсквам хората, те ще извадят и ще пуснат.

ЕМОКОМ

Аз пък не вярвам на каскетираната прокуратура,

и ми се струва, че тия разговори са за заблуда...

Защо прокуратурата не пуска разговорите на ББ...

Освен това, да организираш протести не е престъпление...

 

ЕМОКОМ

да финансираш протести също не е престъпление.....

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

ГЕРБ все повече заприличва на БКП.А режимът на Борисов, на този на Живков.Но...историята се повтаря като фарс и никога едно към едно.Дано поне завърши като масажния си клиент, а не като комшията отвъд Дунава, домнул Николае.

 

mitkomm

Глупости- едното няма нищо общо с другото.Докато Борисов гледа себе си, то Т.Живков мислеше за народа!Кой по Живково време ще позволи такива безобразия, кражби и корупция в държавата, а?

ЛюдоедкаЭллочка

Не прекалявай с гледането на кабеларките МУ!

ЕМОКОМ

на каскета му давам следните основания за завеждане на дела....

ще излезе, че всеки протестиращ е престъпник,

1. защото се е самофинансирал или са го финансирали....

2. защото се саморганизирал или са го организирали...

3. когато протестиращите са поне двама - веднага стават ОПГ...

 

 

ЕМОКОМ

май наистина ще взема да се откажа от българското си гражданство и без това вече 30 години не живея в БГ, трябва да проверя за ония паспорти от ООН за лица без гражданство....

 

ЕМОКОМ

интересно ми е ако се върна в България и се откажа от гражданството си,

това означава, че се отказвам от така нареченият ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР,

но аз съм роден в България (демек туземец) и нямат право да ме изгонят...

така ли е или не е така ???????????????

 

скайспирит

Късно е либе. И Еврозелките се изказаха: "Подкрепяме мирните протести". Сигурно Черепа е засилил някой милион и в тази посока. Чекаме Гешеф да извади записи. 

pro_hard

Федерацията по волейбол!? Любо Ганев - 200 кг сланина и 20 г мозък. Митко Каратиста защо не се включва, къде е,  още ли не може да опраска 8 джуджета.  Ами Хр. Мутафчиев? Чудя се съюзът на артистите защо се бави... Ами феодалните старци от БАН? Федерацията на свиневъдите? Асоциацията на фризьорките,  гримьорките и маникюристките? Списъкът е отворен...

inventus

Очаквано развитие. Кърлежите се обявяват в подкрепа и защита на своя гостоприемник. Зер ако той пукне и тяхната е близо. Дали щяха да го защитават тъй яростно ако бяха оставени на самоиздръжка? Бая пари щяха да артисат в държавата тогава но е доста съмнително дали точно пенсионерите щяха да ги получат.

ЕМОКОМ

http://www.worldgovernment.org/

май си намерих нов паспорт

Емил Станоев

Ако ще и от Арменския Поп да получат декларация във вярност за нас Народа е все тая ! Знаем нии как стават тез неща. Толуп ти ако си прост ние не сме . Ще ви изметем .

ЕМОКОМ

Арменския поп е сред демонстрантите и нема да ги подкрепи....

ЛюдоедкаЭллочка

За крадливите EUROмутри няма нищо по-ужасно от нов видовден. Ден, в който ще трябва да се дава отговор на безброй"ужасни" въпроси. Например:
Как така се получи, че социалистическа България, успяла да заеме място сред развитите страни, само след три десетилетия "преход", започнал след 1989 г., изпадна до положението на най-бедната държава в Европейския съюз? Има ли виновни за това? Кои са те?
Как цветущи градини и полета се превърнаха в пущинаци, а китни села - в мъртвило?
Как така се получи, че от крупен износител на плодове и зеленчуци България се превърна във вносител на тъпкани с нитрати и пестициди, а нерядко и генномодифицирани продукти?
Как в България се пръкнаха най-едрите земевладелци в Европа с по милион(!) декари земя?
Как модерни заводи, предприятия и пр. държавни имоти след разбойническа приватизация донесоха в държавната хазна жалки проценти от реалната си стойност? Облажилите се от този

невиждан грабеж не са ли известни?
Кой разоръжи, обезкръви и разгроми без война Българската народна армия?
Кой ликвидира четири жизнеспособни блокове на АЕЦ "Козлодуй"?
Кой осуети превръщането на България в енергиен и енергоразпределителен център и се хвалеше за този свой херостратовски подвиг?
Кой осъди на нищета два милиона български пенсионери?
Кой превърна България в непривлекателна държава за над два милиона нейни граждани, повечето от които в цветуща възраст?
Кой разнебити българското здравеопазване, българското образование, българската наука, българската култура, българския спорт ? ...

ЕМОКОМ

👍 така е и ето го отговора,

тези които гласуваха КОНСТИТУЦИЯТА през 1991 година....

защото тя е недоразумение, уж народа е върховната власт,

но е лишен от възможността да си упражнява властта...

заблуждение на народа....

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш