Медия без
политическа реклама

Тошко Йорданов: ИТН може да е прекрасна опозиция

Обективно може да сме партньори с ПП, но ако се държат по същия начин - не искаме, заяви той

15 Авг. 2022
БГНЕС

"Нашето желание винаги е било да бъде разграден моделът "ГЕРБ/ДПС". Ако не беше ИТН, Бойко Борисов още щеше да управлява. Искаме да правим каквото сме обещали на симпатизантите си. В следващия кабинет, ако има достатъчно разумни формации, естествено ще участваме, но без ГЕРБ и ДПС. Ако не, ще бъдем прекрасна опозиция. Даже тогава е по-добре, защото си коректив"

Така отговори пред "Нова ТВ" Тошко Йорданов на въпрос има ли партия "Има такъв наод" идеи какво ще прави, ако влезе в парламента след изборите на 2 октомври.

Йорданов категорично не смята, че ИТН е провалила съставянето на правителства в последната година.

"Когато бяхме първа сила, не получихме подкрепа за кабинет. Не сме виновни ние, защото ДБ, "Изправи се, мутри вън!" и БСП не ни подкрепиха - мотивира се той. - По същата логика - сега, когато ПП започна да пазарува депутати... Тогава кой е виновен, че не успяха да напазаруват...

Що се отнася до евентуална нова коалиция с "Продължаваме промяната" Йорданов каза:

"Ако има разговор отсреща след изборите, надявам се. Обективно може да сме партньори с тях. ОК, ако не ни искат, тогава въпросът е при тях. Ако искат да се държат по същия начин, тогава и ние не искаме да сме партньори... Но потенциални партньори спрямо целите , които сме си поставили пак са те. Няма други"

Йорданов коментира и факта, че Слави Трифонов отново не е подал декларация за доходите си, каквото е длъжен да направи като партиен лидер.

"Това е административно изискване, правят ви проверка и ви налагат глоба. Като се подаде декларация, има колеги [от медиите] които го обръщат на мръсен сеир. Той [Слави] е достатъчно успешен и си е изкарал парите буквално по телевизора, не ходи нощем да мие коли, че да има други доходи. Смисълът [на подаване на декларация] е дали има мръсни пари, а мръсни пари няма... Има глоба, че не е спаено административното изискване и това е".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата