Медия без
политическа реклама

Радостин Василев излезе от следствието с обвинение

Бившият министър е привлечен към наказателна отговорност за опит за принуда

05 Юни 2023
Според Радостин Василев превръщането му в обвиняем е опит да бъде сплашен. "Вместо да викат Кирил и Асен да бъдат разпитвани, вместо да бъде обвинен Борисов...", каза той.
Булфото
Според Радостин Василев превръщането му в обвиняем е опит да бъде сплашен. "Вместо да викат Кирил и Асен да бъдат разпитвани, вместо да бъде обвинен Борисов...", каза той.

Бившият спортен министър и настоящ депутат Радостин Василев е привлечен към наказателна отговорност за опит за принуда. На излизане от Националната следствена служба той коментира пред журналисти, че прокуратурата не му е наложила мярка за неотклонение.

Според Василев това е опит да бъде сплашен. "Вместо да викат Кирил и Асен да бъдат разпитвани, вместо да бъде обвинен Борисов...", заяви той.

Държавното обвинение твърди, че докато Василев е бил народен представител от "Има такъв народ" той е изнудвал съпартийката си Христинка Иванова да напусне партията. На специална пресконференция през юни м.г. Тошко Йорданов пусна аудиозапис, за който твърдеше, че е между Радостин Василев и Христинка Иванова. Тя първо е решила да изостави партията, но после се е отказала. На записа се чува разговор, в който мъжки глас настоява депутатът да не се отмята от първоначалното си решение. Когато тя отказва, той се заканва: "Тогава искам утре, ще дойдат хора при теб, да си подадеш молба за напускане на Народното събрание." Самата Иванова потвърди обвиненията на съпартийците си към Василев с едносричното: "Да". Тошко Йорданов обвини Василев, че се държи като мутра, а записа обеща да изпрати на прокуратурата.

След като главният прокурор поиска парламентът да свали имунитета на Василев, той сам се отказа от него. Това позволи и да се превърне в обвиняем.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Радостин Василев

Още по темата