Медия без
политическа реклама

Пуснат е мъжът, прегазил 14-годишния Филип на ул. "Гурко"

Близките организират протест на мястото на трагедията

21 Февр. 2024Обновена
Филип Арсов
Фейсбук
Филип Арсов

Пуснаха на свобода шофьора, блъснал и причинил смъртта на 14-годишния Филип Арсов през септември 2023 г. в София. Това съобщиха  близки на погубеното дете, които организират протест заради решението. Роднини и приятели на Филип ще блокират кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман" в сряда между 18 и 19 часа.

Мярката е изменена преди седмица в "домашен арест" от Софийския градски съд. 

На 2 септември, малко след 21 ч. Петър Тодоров блъсна момчето, докато пресича улица "Гурко".

годишният шофьор, който в събота вечерта блъсна и уби 15-годишно момче на пешеходна пътека в самия център на София, e обвинен, че е причинил смъртта му умишлено. Дежурният прокурор е преценил, че са налице условията за евенуален умисъл, обясни зам.

Във фаталната за Филип вечер Тодоров е карал с 2,1 промила алкохол в кръвта, с 88 км/час при разрешени за центъра на София 30.

37-годишният мъж  има и 5 предишни нарушения, като първото е от 2005 г. Експертизите показват, че мъжът се е движил с поне 80 км/ч и дори не натиснал спирачката. В колата Тодоров бил с жена и дете. 

По-късно Софийският градски съд обяви основните мотиви за пускането под домашен арест на Петър Тодоров, обвинен за катастрофата на ул. „Гурко“.  

Според съда няма опасност Тодоров да се укрие след излизането си от ареста. „Лицето е с установена самоличност, местоживеене, семейни и социални връзки, които го задържат трайно на територията на България. Предвид изтеклия срок на задържане на Тодоров, който е в значителен размер от 5 месеца, е недопустимо мярката да бъде удължена само заради характеристиките на престъпната дейност и обществената опасност на деянието. Към настоящия момент мярката „задържане под стража“ вече се явява несъответна", гласят мотивите на съда за промяната на мярката за неотклонение на Тодоров.

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=712267131107792&set=pcb.712259864441852

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата