Quantcast
Прокуратурата се отказа от делото срещу шефката на фармацевтичния съюз | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Прокуратурата се отказа от делото срещу шефката на фармацевтичния съюз

3 013
 Булфото
Асена Сербезова

Прокуратурата преосмисли позицията си по делото срещу шефката на фармацевтичния съюз Асена Сербезова. Пред Софийския градски съд, който днес гледа като втора инстанция процеса срещу нея за всяване на паника по време на извънредното положение, прокуратурата не поддържа обвинението. Мотивът на прокурорът бе, че Сербезова не е извършила престъпление.

Досега прокуратурата настояваше Сербезова да бъде осъдена заради две нейни интервюта по БНР и БНТ, в които говори за възможен недостиг на лекарства. През март Софийският районен съд я оправда, но прокуратурата протестира и така делото стигна до градските магистрати. Пред тях прокурор Дочо Дочев пледира, че в случая става въпрос за отстояване на мнение, което не е целенасочено невярно заблуждаващо съобщение за тревога. Подсъдимата правилно е оправдана, да си потвърди изцяло оправдателната присъда, пледира прокурорът.

Съдът получи от НЗОК справка със сигнали от търговци, доставчици и пациенти за липса на лекарства. Градските магистрати ще се произнесат по делото в 1-месечен срок.

 

Ключови думи:

Асена Сербезова

Още

Трагедията във Враца предизвика лицемерни изблици в парламента

02.02.2022

Обновена

5093
Без сертификат - при 60% ваксинирани или под 5% заети интензивни легла

21.01.2022

Обновена

2069
Здравният министър успокои преболедувалите със зелен сертификат

15.01.2022

4942