Quantcast
Парламентът се отказа от решението си да привика Борисов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Парламентът се отказа от решението си да привика Борисов

Премиерът в оставка даде да се разбере, че няма намерение да се появи пред депутатите
4 816
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се появи пред парламента, за да бъде изслушан за Националния план за възстановяване от ковид кризата. Самите депутати не се съобразиха с решението си от миналата седмица, с което задължиха Борисов да се яви пред тях.

Във вторник лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че няма намерение да изпълни волята на Народното събрание. Пред своите кандидати за министри той обяви: "Слави Трифонов трябва да отиде в парламента, не аз. Той е на дневен ред. Аз съм се оттеглил отвсякъде. Ако нещо щеше да допринесе, да отида, но те искат да направят патаклама в парламента."

От самите депутати през последните дни се чуха признания, че няма начин да принудят премиера в оставка да се подчини на решението им. Изглежда, че окончателно са се примирили с упорството на Борисов, тъй като в сряда сутринта председателят на парламента Ива Митева предложи проект на дневен ред за седмицата, в който изслушването беше отпаднало. А в първоначалния проект такова присъстваше.

Програмата, предложена от Митева, беше гласувана от депутатите без възражения. Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" излезе с декларация, в която обяви, че работата по плана трябва да продължи, а премиерът в оставка трябва да докладва по темата пред парламента. Но не спомена решението от миналата седмица, което самата тя внесе.

Още

Отчетът на Гешев: нулева борба с корупцията
Финалът на реституцията на земя е под въпрос

24.07.2022

ВАСИЛ НАНЧЕВ

8876
Гешев: Нямам личен интерес да проверявам Пеевски

21.07.2022

Обновена

6897