Quantcast
Паргов: Оставката на Нинова вече е на дневен ред | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Паргов: Оставката на Нинова вече е на дневен ред

7 475
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Един от най-сериозните опозиционери в рамките на БСП - шефът на столичната организация Калоян Паргов, отново поиска оставката на партийното ръководство. "БСП не издържа "поправителния" на 11 юли. Оставката на лидера на левицата Корнелия Нинова вече е на дневен ред", заяви Паргов пред bTV.

"Докато хората се бунтуваха на площадите, нашият фокус беше вперен вътре в нас и очевидно, че изпуснахме важни тенденции и процеси в обществото", каза Паргов. Според него електорални маси са се отцепили тогава.

"Направихме и грешката да не покажем категорична подкрепа за президента. Не излязохме септември месец на площада при хората, а им казахме, че вътре в парламента ще защитаваме интересите им. Явно те не видяха това", смята председателят на БСП-София.

Паргов заяви, че оставката на Нинова е на дневен ред, но в същото време подчерта, че: "Трябва да се направи по-цялостна ретроспекция. Моделът, който тя въведе, имаше своя успех, но после нещо се случи 2020 г. След като през 2017 г. имаш 1 милион гласа и 2021 г. имаш най-големия спад и то в опозиция, явно повече не може да се работи така и има нужда от промяна."

 

Ключови думи:

Нинова, Калоян Паргов

Още

Петков очаква кабинет до края на следващата седмица

03.12.2021

Обновена

2226
Крум Зарков: Нинова се опитва да ме обиди с “джендър”

28.11.2021

12312
Ал.Маринов: Ръководството на БСП се разминава с партията

28.11.2021

5625