Quantcast

Медия без
политическа реклама

Новият кандидат-премиер сам не вярва в успеха на кабинета

Вероятността не е висока, но има такава възможност, обобщи Николай Денков

17 Дек. 2022
БГНЕС

Вероятността за кабинет с втория мандат не е висока, но такава възможност все пак съществува. Така обобщи ситуацията кандидатът за министър-председател на "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков.

"Винаги съм се стремял да бъде реалист. Това означава, че вероятността да имаме кабинет с втория мандат не е особено висока, но също така означава, че има такава възможност. Нашето усещане е, че повечето партии не искат да отидат на избори. Ако искат да отидат на избори, нищо не може да ги спре", заяви Денков след партийна среща в Пловдив тази вечер.

"Процесът стартира с тази обща среща, на която представихме списък с общи цели. Дали сме няколко дни на партиите да видят списъка и да решат кой би искал да се включи в процеса", добави бившият министър на образованието.

По думите му от ПП ще разговарят с всички, които искат да участват. "Дори и ГЕРБ биха могли да се включат", уточни кандидат-премиерът, като допълни, че в момента не се говори за конкретен състав на правителството, защото "е твърде рано".

"Още на първия ден Николай Денков успя да покани всички партии на една маса, освен "Възраждане". Растежът на партията се увеличава с голяма скорост. Фокусирахме се върху изграждането на местните структури. Има голям ентусиазъм, ще бъдем абсолютно готови и в голям подем за местните избори", каза съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков.

А Асен Василев отговори на коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес каза, че той и Николай Денков са на една възраст (б. р. - всъщност Борисов е на 63, а Денков - на 60):

"Явно г-н Борисов не борави доста добре с числата, тъй като двамата ги дели поне един мандат."

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе пламенна, но хаотична реч пред слушатели от младежкия сектор на партията си, събрани на зимен университет в курорта "Константин и Елена" край Варна. Той си противоречеше почти след всяко изречение, но водещи бяха атаките му срещу

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?