Медия без
политическа реклама

Новата комисия "Манолова" ще прави 17 ревизии

28 Юли 2021
BGNES

Временната комисия по ревизията, председателствана от Мая Манолова, започна работа по 17 приоритета, свързани с нарушения при разходването на средства от държавните и общинските фирми през последните 5 години.

От "Има такъв народ" заявиха, че за тях приоритетна тема е "Автомагистрали" АД, от ГЕРБ - Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Държавен фонд "Земеделие", от "БСП за България" - Българската банка за развитие (ББР), от "Демократична България" - проектът "Турски поток" и Българската агенция за безопасност на храните, от ДПС - Националната агенция за приходите и Националният осигурителен институт. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" предложиха първата тема да бъде енергетика и дружествата в енергетиката - БЕХ, НЕК, електроразпределителните дружества и топлофикациите, заради сметките за ток и парно. Техен приоритет са и проверките в Националната програма за енегийна ефективност и Държавната агенция за електронно управление.
Сред темите, с които ще се занимае комисията по ревизията, са още ВиК секторът, разходите за прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) и за Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор, жалби до местната власт и общински дружества, горските и ловните стопанства, българските територии на ГКПП-та, преотстъпени на частни фирми, извънредно високите възнаграждения и бонуси в държавната администрация и в държавни дружества.

"Вкючихме и парите за СРС-та. Хората са си плащали за това да бъдат подслушвани и следени", коментира пред журналисти Манолова. Вече има сигнали от граждани, ще се постараем и този път максимален брой хора да бъдат изслушани и "всеки, който е бил мачкан, притесняван, да получи едно рамо от комисията по ревизията в 46-ия парамент", каза Манолова. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата