Медия без
политическа реклама

Над 250 души са задържани в акциите срещу дрога и трафиканти

Разбита е "сериозна организирана престъпна група"

08 Дек. 2022Обновена
БНТ

Над 250 души са задържани в рамките на започналите специализирани акции на МВР срещу наркоразпространението и трафика на мигранти. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Петър Тодоров, който даде брифинг пред журналист.

252 са лицата, които са арестувани до момента в операцията срещу наркопазара. Проверени са стотици адреси, досъдебните производства са над 200. Установени са 10 лаборатории и оранжерии за производство на наркотични вещества. 

Паралелно са задържани и 10 души за каналджийство и трафик на нелегални мигранти. Операцията на главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) започна тази сутрин и се извършва съвместно с Европол. Разбира е група трафиканти, която е наблюдавана през последните 6 месеца. Претърсват се множество адреси и текат процесуално-следствени действия. При обиските са конфискувани големи суми пари и много сим карти.

Операция срещу разпространението и производството на наркотици се провежда в цялата страна, съобщи БНТ. Акцията е с кодовото име "Бяло" и е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ГДБОП, каналджии, арест

Още по темата