Quantcast

Медия без
политическа реклама

МВР отрече да има срутване в тунела "Железница"

Работник е с пострадал крак след трудов инцидент при строежа на магистралата

14 Ноем. 2020Обновена
За една година от стартирането на строителните работи са изпълнени 2/3 от изкопа и първичната облицовка на тунел "Железница" на АМ "Струма".

Един човек е бил затрупан при срутване в тунела "Железница" на автомагистрала "Струма", съобщи БГНЕС, уточнявайки, че към мястото на инцидента пътуват линейка и пожарна.

Минути по-късно обаче МВР опроверга информацията. От вътрешното министерство поясниха пред БНТ, че става дума за трудова злополука в строящия се тунел. Работник е с пострадал крак след падане, оказана му е медицинска помощ, предаде националната телевизия.

"Няма срутване в тунел "Железница", нито затрупан работник. Единственото, което сме получили като сигнал, е за работник със счупен крак", заяви говорителят на ОД на МВР-Благоевград Йорданка Шаркова пред радио "Фокус-Пирин".

Дежурният служител в Областно пътно управление - Благоевград също каза пред агенция "Фокус", че няма сигнал за подобен инцидент и че "най-вероятно информацията е фалшива".

"Няма срутване, човекът е изпомпвал вода, подхлъзнал се е и е паднал. Всичко е наред", обясни пък техническият ръководител на обекта Златин Балев пред bTV.

Накрая и БГНЕС опроверга първоначалната информация, като цитира официално съобщение от изпълнителя на проекта.

"ДЗЗД "АМ Струма тунел 2018" уточнява, че няма срутване на скална маса при изграждането на тунел "Железница" на АМ "Струма". По-рано днес откъм северната страна на тунела и извън изграждащото се съоръжение е станал трудов инцидент с шофьор на водоноска", съобщиха от компанията.

Работещите в тунела също отрекоха да има срутване. Според тях има подхлъзване при опит за отводняване на наводнен участък. Другата версия е, че работник се е подхлъзнал и паднал от водоноска. "Инцидентът е станал на северната дясна страна. На място има полиция", предаде още БГНЕС.

МВР отрече да има срутване в тунела "Железница"

Posted by вестник Сега on Saturday, November 14, 2020

Ключови думи:

железница, Струма, срутване

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Шефът на Фронтекс иска София в сухопътния Шенген, но Виена не дава

28 Февр. 2024

Хр. Грозев: Прокурори в България празнуват рождения ден на Сталин

01 Март 2024

Съд остави без мярка мъжа от спречкването, завършило със смърт

27 Февр. 2024

Нова висока сграда ще се строи в широкия център на София

01 Март 2024

МВР: Казусът с Червения пират не е с политически нюанс

01 Март 2024

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?