Медия без
политическа реклама

ММА боец купи от Пеевски имоти за над 15 млн. лева

Санкционираният по "Магнитски" депутат ударно разчиства имуществото си

05 Яну. 2022
Булфото

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е санкциониран по глобалния закон "Магнитски" на САЩ, продължава с ударната продажба на имоти, пише "Капитал". Обектите са много и включват големи имения в периферията на столицата, апартаменти в града, незастроени парцели, магазини и офиси и дори почивна станция на Витоша, чиято обща стойност надхвърля 15 млн. лева.

Преди празниците фирмата "Интръст" на Пеевски продаде имущество в страната за 4,85 млн. лева на компанията "Стройко 2011", която е собственост ММА треньора Севастиян Костов. Сега купувачът е същият, което повдига въпроса по какъв начин е финансирана внушителната сделката за толкова имоти. Костов няма други фирмени участия освен в спортния си клуб за бойни изкуства. Не се вижда и да са сключени ипотеки върху придобитите имоти, така че произходът на средствата му е доста любопитен.

Продадени са имения в престижните южни квартали на София в подножието на планината. Безспорна перла в пакета е къща на ул. "Златен век" 31 в "Симеоново", която е оценена на 4.5 млн. лв. В Имотния регистър тя е описана като еднофамилна жилищна сграда с 450 кв.м застроена площ, като обаче тя е двуетажна, така че реално РЗП вероятно е близо двойно по-голяма. На парцела от 2.4 дка има и пристройка гараж 70 кв.м, а според сателитните снимки има басейн. В допълнение е прехвърлен и съседният терен 835 кв.м заедно с разположената на него сграда. Тя е използвана за гараж за лимузини, давани под наем.

Севастиян Костов се е сдобил и с друга двуетажна къща на съседната улица "Иван Богданов" 2 за 2 млн. лв. Тя е само с 350 кв.м РЗП и с по-малък двор, като целият парцел е под декар. За сметка на това отделно сред покупките му е и съседната доста по-неугледна двуетажна къща със 120 кв.м застроена площ, разположена на 1.2 дка терен, която е оценена на под 900 хил. лв. А също и три залепени незастроени парцела с общо близо 2.5 дка площ.

Още една от скъпите покупки е за 2.5 млн. лв. Това е триетажна къща на ул. "Диамант" 47 в края на "Горна баня" с 800 кв.м РЗП, като към нея има и двуетажна обслужваща сграда със 109 кв.м площ. Те са разположени на 2.1 дка терен, като преди входа улицата е запречена от бариера. На съседния незастроен парцел има тенис корт, до който, видимо от сателитните снимки, достъп има само откъм имението. А като бонус върви и съседната двуетажна къща на ул. "Каменица" 32А с оценка 793 хил. лв.

Последната по-значима къща е в "Бояна" на "Панорамен път" 59, в близост до Княжевската гора. Двуетажната сграда със 158 кв.м площ плюс 58 кв.м лятна кухня е оценена на 1.37 млн. лв. Сред имотите е и бившият почивен дом на Полиграфическия комбинат, който е навътре в самия парк Витоша.

Освен всичко това има и още множество имоти в самата София. В няколко сделки са прехвърлени много апартаменти, офиси и гаражи в имота на ул. "Ралевица" 79 в кв. "Манастирски ливади", където е и понастоящем регистрацията на самото "Интръст". Един офис и три гаража са прехвърлени не на "Стройко 2011", а на управителя й и доскоро неин едноличен собственик - Виктор Недялков.

Други локации са улица "Атанас Далчев" 6 в кв. "Изгрев", където са продадени няколко апартамента на обща стойност 2 млн. лв., както и Royal Park Residence в "Бояна" на ул. "Лунна папрат". Там има два апартамента, единият от които с внушителните 732 кв.м, които са прехвърлени при оценка 1.7 млн. лв.

Фирмата "Интръст" на депутата от ДПС Делян Пеевски е продала свои имоти в цялата страна за 4,85 млн. лева, съобщи "Капитал". Купувачът е компанията "Стройко 2011" на ММА треньора Севастиян Костов.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата