facebook
twitter

България

Метрото в София се връща към по-сгъстено разписание сутрин и вечер

891
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Столичната община се отказва от силно разредения график на метрото, който наложи след началото на извънредното положение. От утре броят на влаковете в метрото ще бъде увеличен в най-натоварените ранни и вечерни часове, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. "Пускаме допълнително 7 метровлака в по-натоварените часове сутрин и вечер. Така осигуряваме интервали на движение от 4,5 минути вместо на 6 минути", оповести тя във "Фейсбук.

"Целта на промените в разписанията, които правим, е да осигурим движение на градския транспорт и едновременно с това да не допускаме струпване на повече хора в по-натоварените часове. По мое нареждане продължава постоянно наблюдение на пътниците по всички линии на градския транспорт и при нужда променяме графиците на работа", поясни Фандъкова. От въвеждането на извънредното положение е регистрирано намаление от 7 пъти на пътниците в метрото, съобщи още тя.   

Миналата седмица общината реши метрото да се движи по празничното си разписание и в работните дни. При автобусите, тролеите и трамваите също бе въведено разписанието като през летните месеци. Изключения са автобусите с номера 111, 204 и 304, както и всички крайградски линии, които ще работят без промяна. Автобус 260 се движи по действащото си в момента разписание във всички дни. Автобус 86 е по разписание за предпразник и празник. Трамваите с номера 5,7 и 22 и тролейбусите с номера 1 и 2 също запазиха разписанията си. Електробусите вече се движат по празнично то си разписание и в делник. След направените промени в социалните мрежи и на страницата на Центъра за градска мобилност се появиха множество сигнали, че ходещите на работа столичани изпитват затруднения да стигнат до работните си места и че по спирките сутрин и вечер се наблюдава струпвания на хора.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Проектът за завой на метрото към ИКЕА пак бе блокиран в СОС
Расте съпротивата срещу завоя на метрото на София към ИКЕА

29.04.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

7439 101
София орязва гаранциите за кредитите на малкия и средния бизнес

30.03.2020

2338 1

Коментари

KTP

Ееее... разгеле, вторият акъл най-убав... 

Ще им дойде акъла в главата, ма дано да е навреме все пак. 

Luckbox

Ако сме готови да поемем стотина хиляди болни в болниците - ок, нека пускаме всичко, метро, магазини, барове. Ама дали сме готови? Едва ли?

Ако трябва да избираме между това дали да си съсипем икономиката или да решаваме кой да бъде приет в болница поради липса на капацитет (ти - да, ти - не), е тогава предлагам да съсипем икономиката (в някаква контролирана рамка все пак, доколкото това изобщо е възможно). 

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Съсипването на икономиката означава и съсипване на здравната система, а хората няма да спрат да боледуват и след вируса и то от много по-гадни и опасни неща. И да, здравната система може да стане много, много по-лоша.

Luckbox

Така е, разбира се. Сложен казус. 

kaily
снимка на kaily

Във Франция хората са спрени от работа освен най-необходимите професии, и въпреки това транспорта циркулира, рейсовете непрекъснато се мандрахерцат празни или с по два човека вътре.

В България забраниха излизането в парка и по планините, но вчера имаше снимки от метрото в час пик - нагъчкани като сардели. Като прибавим сребърните лъжички в църквите, като прибавим циганските гета, като прибавим неосигурените, които никой няма да прегледа...

 

БЪЛГАРИЯ Е КЛАНИЦА!

Lola the Kinks

Благодарение на SARS-CoV-2 софиянци забравиха, че пусковият срок на Третия лъч на метрото МУ беше месец август 2019 г. 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...Благодарение на метрото вируса ще премине по-бързо през България...като се изпозаразят всички в  метрото, така ще се създаде колективен имунитет и вируса ще отпадне...това от което се отказаха англичаните ние ще го постигнем чрез МЕТРОТО...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×