Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фандъкова получи акт за скандалния светофар на бул. "Гешов"

РДНСК е установила незаконно строителство на тротоара пред болница "Св. Иван Рилски", където почина дете

17 Септ. 2021
Илияна Кирилова

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова е получила Констативен акт от Столичния строителен контрол (РДНСК-София), в който се посочва, че светофарът пред болница "Свети Иван Рилски" е изграден незаконно.

На това място на бул. "Акад. Иван Гешов" на 14 февруари токов удар причини смъртта на 16-годишно дете, стъпило на шахта.

Нито една институция или компания не пожела да поеме отговорност за нелепия инцидент, при който ток уби 16-годишно момче в неделя.  Столична община, Община "Триадица", ЧЕЗ и ръководството на УМБАЛ "Св.

Актът идва в резултат на приключилата проверка на обекта със заключението, че ремонтът на светофарната уредба е извършен без строителни книжа, допъва БНР.

Потвърждават се данните от полученото през месец юни писмо от главния архитект на столицата Здравко Здравков, в което се посочва, че в отдел "Архивно обслужване и дигитален архив" при НАГ не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж в района на болницата. Имало разрешение само за преасфалтиране на бул. "Акад. Иван Гешов" до ул. "Св. Георги Софийски" и подмяна на уличен водопровод на ул. "Григор Начевич" до съществуващ водопровод.

Единствено са издадени разрешения за преасфалтиране на булеварда и подмяна на уличен водопровод в района.

От РДНСК считат, че издаденият констативен акт е основание за започване на процедура за премахване на светофара.

годишният Людмил почина нелепо в столицата на 14 февруари след токов удар от необезопасени кабели под улична шахта. Това се случи на място, през което минават стотици граждани - до пешеходна пътека пред университетската болница "Св. Иван Рилски".

 

Още по темата