Quantcast
Дясната ръка на Васил Божков се прибира в България | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Дясната ръка на Васил Божков се прибира в България

Георги Попов се завръща от Дубай по собствено желание
4 238
 БГНЕС
Васил Божков с Георги Попов

Дясната ръка на хазартния бизнесмен Васил Божков - Георги Попов е решил да се прибере утре в България. Двамата с Божков се намират в Дубай, откакто прокуратурата им повдигна няколко обвинения в началото на миналата година. Новината съобщи самият Божков в профила си във фейсбук.

Той прилага декларация от името на международната адвокатска кантора "Charles Russell Speechlys", в която се казва, че Попов "доброволно e подал искане и е приел да се осъществи процедурата по екстрадиция". Изрично е подчертано, че това се случва по собствено желание от страна на Георги Попов, а не след решение на съда, каквото дело изобщо не е водено в Обединените арабски емирства.

 

Утре Георги Попов се прибира в България по собствена воля. #ЛятотоИдва #БъдетеСмели

Posted by Васил Божков on Thursday, May 20, 2021

"Сега" припомня, че има издадена европейска заповед за арест на Васил Божков и Георги Попов. На 10 март обаче Съдът на ЕС в Люксембург (СЕС) постанови решение, от което следва, че никоя държава от Европейския съюз вече няма да изпълнява заповедите, издадени от прокурор в България, докато страната не промени закона така, че да бъде осигурен съдебен контрол върху тези прокурорски актове.

Въпреки това е много вероятно Георги Попов да бъде задържан още с кацането на летище "София". Той е обвинен за участие в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков. Попов беше собственик на 77% от акциите на ФК "Левски", които бяха прехвърлени с джиро на премиера Бойко Борисов, а после бяха дадени на Наско Сираков. Повече от година след акцията срещу бизнеса на Божков обаче няма видимо развитие по делото. Все още няма внесен нито един обвинителен акт в съда.

 

Още

Вече почти 10% от тестовете за COVID-19 у нас са положителни

22.09.2021

Обновена

2923
Заев: Махаме "български фашистки окупатор" от учебниците

22.09.2021

2903
България чества 113 години независимост (ГАЛЕРИЯ)

22.09.2021

Обновена

756