facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов обяви края на брифингите на оперативния щаб

НОЩ не се разформирова и остава да работи до 31 декември, ако дойдат по-лоши времена, каза премиерът
Обновена
5 241
Брифинг на Националния оперативен щаб

Колко са заразените с коронавирус у нас?

Posted by bTV Новините on Wednesday, June 3, 2020

Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо на разширения брифинг на Националния оперативен щаб, за да обяви края на всекидневното обявяване на данните от залата на Министерския съвет и от телевизионните екрани. Информацията ще се подава пак в 8 часа всяка сутрин, но ще се качва само на електронната страница, за да не се създава всекидневно безпокойство, каза Борисов. 

Премиерът се самопохвали като обяви, че България, той и щабът са се справили най-добре в сравнение с другите държави. Днес правим 100 дни, откакто издадох заповедта за Националния оперативен щаб. Благодаря на всички българи за усилията в борбата срещу коронавирус, заяви Бойко Борисов по време на брифинга. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се всичко да утихне, да няма втора и трета вълна, каза премиерът. Премиерът не пропусна да спомене, че доц.Мангъров пак му пратил снощи смс "Когато има победа, тогава мнозина...".

„На щаба благодаря, на всички, които денонощно работихте. Щабът не се разформира, той продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност, ако дойдат по-лоши времена. Дотогава щабът трябва да гарантира презапасяване с тестове и лекарства”, заяви още Бойко Борисов. Трябва да се научим да живеем с този вирус. Той не е утихнал. Искаме да се върнем по-бързо към нормалния живот", допълни Борисов.

Борисов подчерта, че не трябва да се допуска грешката от Северна Македония, която в последните дни изпусна контрола и случаите на новозаразени рязко се покачиха.

"Благодарност не сме очаквали никога, но последният, когото трябва да пита за всяване на паника, сме аз и щабът. Защото всяка една телевизия всеки ден от сутрин до вечер излъчвахте какво се случва и колко са умрелите, гробовете, коридорите, какво става в Щатите, Италия, Франция. Нямаше лидер в света, който да не излезе и да призове гражданите да си останат вкъщи и да се спазват мерките. Само в Северна Корея не чух дали имат план някакъв", допълни Борисов. И уточни: "Това са хора без работа. Ако беше преди 30 години, когато стана аварията в Чернобил, една седмица не се знаеше, че има експлозия".

Към днешна дата всичко се предава онлайн по света. "Аз твърдя, че на този фон най-меките и навременни мерки с най-малко ограничения, най-правилно поставени за най-кратко време са в България. С най-добрия резултат. Какво ще каже някой друг, не ме касае", допълни премиерът.

Две неща са категорично доказани – дистанция и дезинфекция, и ние, и всеки българин, ще се водим от това правило. Не трябва за всяко нещо да пишем в заповедите буква по буква всичко. И от 15-ти натам ще си мием ръцете, а който иска и е по-страхлив, може да си носи маска. До 15-ти има време, всяка нощ с щаба гледаме мерките на заразените, излекуваните и местата в болниците. Политическото решение е мое за освобождаването на мерките – има всякакви болести, всеки може да се натъкне на какви ли не вируси. Тежко е заболяването, няма ваксина и лекарство, човек трябва да се пази, допълни премиерът. 

Относно връщането на публиката при спортните мероприятия Борисов допълни, че стадионите рядко се пълнят на пълния си капацитет. Въпрос на организаторите е да изчислят 30-те процента и да въведат ред при мачовете, посъветва премиерът. При кината и премиерите на книги ще се допускат 50% заетост на местата в салоните от 15 юни.

Засега няма да сваляме карантината с 8-те страни с много заразени. "Вчера говорих с премиера на Гърция Кириакос Моцатакис, - на 15 юни ще махнат карантината. Страх ги е, и не искат по-рано. На 24 юни Мицотакис ще бъде тук, а на 15 юни ще пуснем движението между България и Гърция".  

Относно 500-те милиона, дадени на МЗ и МВР за спазването на мерките, които правителството даде в началото на епидемията, Борисов отговори, че всичко похарчено се харчи прозрачно, а всяко министерство се отчита. „Идеята е с прибирането на щаба да не влияем психологически на хората, но епидемията не е приключила. Нямам представа колко от тези пари са похарчени, но те са отишли за заплати и бонуси за хората от първа линия с коронавируса“, допълни премиерът.

Притеснение има, риск има, но цели сфери на стопанския живот са жизненоважни – маса заводи има, в които инженери не могат да дойдат от чужбина – така Борисов отговори дали се притеснява от хора от чужбина в страни с много заразени, които идват у нас. "Това важи и за сферата на туризма, - не е лесно, но така трябва да преминем през тази незавършила криза", уточни премиерът.

За последното денонощие 25 са новозаразените с коронавирус, от тях в болници са 7 души. Общо изследваните проби са 1174. Активност се наблюдава в 8 области на страната. Общо 2585 са установените досега болни от коронавирус. Увеличението е с 1% в сравнение с вчерашния ден. Това пък съобщи шефът на Националния оперативен щаб (НОЩ) ген. Венцислав Мутафчийски.

За последното денонощие има един нов случай на заразено лице до 18 години. Става дума за 17-годишен младеж от София, който е на домашно лечение с минимална симптоматика. Двама са новозаразените лекари – един от Пловдив и един от Сливен. Процентът на заразен медицински персонал е 10,4% от общата бройка. 116 души са новите излекувани, съобщи още ген. Мутафчийски. За последното денонощие има един смъртен случай – на 68-годишен мъж от Благоевград.

Мутафчийски използва брифинга, за да даде обобщаващи данни. "Тенденцията, която се наблюдаваше през цялото време, и се очакваше от математическите модели, се оправда в реални цифри. Първо се говореше за няколко пика, но основната философия на управление на тази криза с ограничен ресурс беше да се поддържа ниска заболеваемост, за да може здравната система да се справи с всички новозаболели. Което по принцип беше изпълнено", заяви генералът. "Имаше и критични моменти - например болницата във Видин, която спря приема на пациенти, заради изчерпване на леглата, и заради големия брой на заразените медици, около 10% от персонала на болницата. Тогава министърът на здравеопазването Кирил Ананиев взе решение болните да се релокират в Лом, Монтана и в болница "Света Ана" в столицата. Същото стана и в Ямбол, и в Сливен, и в Пазарджик, което наложи предислоциране на болни в съседни области", каза още той.

"Повишената бройка на заболели се наблюдаваше през април, после имаше пик на смъртността. Следващият момент с повишена заболеваемост е в седмицата 20-26 април, когато достигнахме най-много регистрирани за една седмица - 433 души новозаразени за седмица. За радост друг такъв пик нямаше", разказа Мутафчийски и добави: "Закономерно след това имаше спад, когато се откриха доста ограничени клъстери, които туширахме, но не можахме да предотвратим повишената смъртност около средата и след средата на май, когато се регистрираха седмица с 18 и 20 починали за една седмица". 

Смъртността е в ниски граници в момента – около 10 души на седмица, уточни началникът на щаба. Ген. Мутафчийски съобщи, че най-честите придружаващи заболявания, заради които вирусът е довел до фатален край са: диабет, хронично сърдечни и белодробни заболявания. Към момента имаме прекръстосване на кривите, което се наблюдава от 24 май – на новозаразените спада, а тази на излекуваните расте, коментира още той.

На въпрос дали е приключило националното представително изследване в Пловдив, което да покаже колко българи реално са се срещали с вируса, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев обясни на редовния брифинг на Националния оперативен щаб:  “Не е приключило, събрали сме около половината серуми, в момента върви активно. Имаме първи резултати, но няма смисъл на извадка да казваме някакви резултати. Предполагам, че в следващата седмица ще сме изследвали, сега даваме една възможност и на хора, които желаят активно да се включат, също да бъдат изследвани“.

Ограничен ли е клъстерът в Сърница, откъдето са случаите от последното денонощие  “За Сърница – нещата в момента се случват. Вероятно на база на религиозните празници и семейно събиране на много хора на едно място се е случило това активно заразяване, някои от тях са общински служители, други са с други професии. Разширяваме кръга от изследваните лица, така че вероятно ще излязат и още някои, активно намерени – вие виждате и днес от тези, които сме 25 души намерили, всъщност само 7 са с някаква клиника, седем са в болници, което означава, че ще имаме все повече такива случаи, които не са болни, но ние активно намираме в резултат на изследването на контактните лица“.

Това, което очаквахме при детските градини и ясли, че посещението е под 50 дори под 30% от децата. Продължават тези, които имат възможност, да си ги гледат вкъщи. Аз знам за един случай (на Covid-19 – б.р. ) и той не е свързан с работата в градина, а като контактен в семейно огнище, но така или иначе се взимат мерките, за да няма риск за децата. 

За летищата, това, което по принцип приемем след 15-и като мерки, и аз не искам да избързваме и да казваме, защото виждате, че е доста динамична ситуацията. Ако нещата тръгнат на зле, няма да се случи, това което обявяваме. Но предварителният ни план е действително, пък дай Боже да има решение на общоевропейско ниво, тези рестрикции по движенията да паднат.

Тъй като маските се очертаха като много тежък проблем, спомнете си, че от самото начало ние казвахме, че маската има най-голямо значение за хора, които са с клиника и това остава в сила. Който не се чувства добре, който киха кашля, има каквато и да е симптоматика, би следвало да носи маска и то навсякъде – маските пазят другите, а не самите нас.

ИЗПЛИСКВАНЕ

Проф.Тодор Кантарджиев отправи злъчна реплика към доц.Мангъров, без да го споменава: по време на кризата някои не си пиеха хапчетата, време е да започнат. А Мутафчийски допълни, че професорът е най-възрастен и най-мъдър сред тях. Въпрос на тв 7/8 дали Мутафчийски няма да се извини за репликата "всички ще умрат, яко ще умрат", раздразни видимо шефа на щаба, който  отклони отговора и призова "разговорът да не става махленска свада."  Това даде повод на журналистка от "Телеграф" да укори строго колегата си от 7/8 "с какво право критикувате хора, на чиито малък пръст не може да стъпи. Те спасиха хиляди човешки животи!"

Нови огнища на COVID-19: Болницата в Сливен и инфекциозно отделение в болницата в Ямбол

Пълно затваряне и дезинфекция на болница "Хаджи Димитър" Сливен заради доказаните случаи и на заразени медици поиска кметът на града Стефан Радев, предава БНТ. Той призова приемът на пациенти в болнични заведения да става само след тест за коронвирус.

"Моето становище е болницата да затвори за дена, два три, колкото да се извърши цялоста дезинфекиця на всички отделения. Да бъдат тествани служители, така че да може да продължи работа на спокойствие с всички пациенти и работещи. Имаме нужда като град от тази болница, имаме нужда тя да работи при сигурни условия за всички", обяви Стефан Радев, кмет на Сливен. Стабилно е състоянието на медиците. Няма никой от тях, който да е в тежко състояние. Много е вероятно част от тях да бъдат освободени за домашно лечение, като се направят съответните изследвания, добави той.

Малко по-късно стана ясно, че един от лекарите е бил хоспитализиран. Той е от частна МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен. Поради това от утре ще се направи масово тестване за Covid-19 на медиците от тази болница, съобщи заместник-управителят й д-р Христо Режев пред БНР.

Заради положителни проби на медицински персонал под 14-дневна карантина излиза и Инфекциозното отделение на ямболската болница. Това потвърдиха за NOVA от ръководството й. Зараразени с COVID-19 са две сестри и санитарка. Пациенти се пренасочват в други отделения и в частната болница на града, а в отделението се извършва пълна дезинфекция. Ще бъде тестван целият персонал на ямболската болница.

5096 души са тествани от 6 април до днес в частни лаборатории с бързи тестове за антитела, показва статистиката на сайта www.labtestcovid19.com. От тях в 99 (1.9 %) случая са регистрирани положителни проби за антитела IgG, а в 58 (1.1%) случая - за антитела IgM. Първото означава, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто, че заразата е в ранен етап. Има и 45 (0.9%) проверени, при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 465, от които 12 (2.6%) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира въз основа на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни. 

 

 

Ключови думи:

НОЩ, коронавирус
85

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кантарджиев: Слушаме самозванци и изведнъж нещата се изпуснаха

04.07.2020

Обновена

12170 212
В Англия отварят заведения, хотели, фризьорски салони, кина и театри

04.07.2020

Обновена

1895 12
Нови 161 българи са заразени с коронавируса

03.07.2020

Обновена

6460 187

Коментари

Страници

riapa

2,13%

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Генералът е решил да предизвика мор по населението от досада, посредством четене на  безполезна информация.

Москвич
снимка на Москвич

В Габрово предстои второ изгряване на слънцето.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Важното е, че си го казаха в прав техт : мерките са спасявали системата. Коронката вече минава в графа лош грип.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Геният от Банкя слезе от джипката, която е с подсилена рама, за да може да носи огромния мозък, и снизходи, та оглави последния брифинг на професорите от НОЩ.

И като рече*, каза:

Маските в закрити пространства са вече за свободен избор Ако някой толкова го е страх да не се зарази -- да си носи маската.

За паниката през последните месеци обвини без да се замисля медиите, които тиражираха тирадите му за безпрецедентен мор, чувалите за трупове, детски площадки-морги и другите страшилки.

 

За 3 (три) месеца Боко не е разбрал, че маските са за да пазим другите, а вече покрай тях -- и себе си. Боко не става за нищо. Не може ли да назначат на негово място някой/я хубав/а синоптик/чка, хем ще разбира информацията, хем ще радва окото.

 

_________________________________

* с дебел глас, много мъжествен, както и редката му недообръсната брадица и дебелият г?з на мъжж учен, сплескан от многото писмена работа и четене на дебели книги. -- Бел. фенка

Звън®
снимка на Звън®

* с дебел глас, много мъжествен, както и редката му недообръсната брадица и дебелият г?з на мъжж учен, сплескан от многото писмена работа и четене на дебели книги. -- Бел. фенка

Пожарникарят има и характерно сбръчкване на лявата буза. Правиго когато му се струва, че изрича нещо много важно. 

Често бърчи челото - забележителна е работата на съответния лицев мускул (m.frontalis), който навярно е добре трениран.

 

Набухването на задника Борисов, подобно на тесто в нощви, се дължи не на седенето на писмената маса, а на интензивното му общуване с видни представители на местната власт. Този ефект е описан от генерал-майор Мутафчийски в монографията му "Нощно разгръщане на санитарна рота и заемане на отбранителна позиция по метода на Каджурахо".

 

Пожарникарят добре управлява и гласа си. Явно е, че работи с вокален педагог. Впечатлява широкия му диапазон: от дълбок бас до фалцетно тенорче.

hristob

Забавен коментар, обаче е много показателен за българския манталитет - някой да ни оправи:

 

"Не може ли да назначат на негово място някой/я хубав/а синоптик/чка, хем ще разбира информацията, хем ще радва окото."

 

Кой според тебе назначил Борисов? Ами всички тези, които са гласували и подкрепили. Тъй че радвайте му се и те очаквайте спасение отвън.

geni1

НАГЛОСТ !!!

 

Борисов защо нищо не казва за това !
 

Четириетажната бетонна сграда, която се строи на плажа Алепу, не е сграда, а укрепително съоръжение. Това е установила днешната проверка на районната дирекция на ДНСК в Бургас.

Преди ден екоактивистите от Бетономорие разпространиха снимка на бетонното чудовище, издигнало се над плажа и подадоха сигнал до институциите. Това предизвика спешната проверка.

"Нямаме отклонение от издадените строителни книжа", каза пред журналисти инж. Милен Ненчев, началник на Регионална дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) – Югоизточен район – Бургас на мястото на градежа.

Той уточни, че строежът, който се вижда на място, има издадено разрешително за етапно строителство през 2018-а година.

"Първият етап от строежа представлява изградената стоманобетонова конструкция. Това е подпорна стена, която придържа всички земни пластове зад нея. Тази етапност е регламентирана е в разрешението за строеж. Установяваме, че този етап е завършен. Вторият етап от разрешеното строителство предвижда изграждане на сграда в източна посока от изграденото подпорно съоръжение. До момента не са започнати дейности по неговото изграждане, т.е. освен подпорното съоръжение, не е налично като изпълнено строителство", заяви Ненчев.

Той уточни, че четирите нива, които се виждат на място, не са предвидени за сграда.

"Само по себе си това представлява укрепително съоръжение. Така е отразено в проекта – единствено и само стоманобетонова конструкция. Обемите, които виждате, не представляват стаи, а носеща конструкция с цел подпиране на земните пластове, които са зад нея. Част от помещенията, които са формирани, биха могли да се използват като някакви обслужващи постройки, но те ще бъдат изцяло под земята. След като бъде завършен и вторият етап от проекта, всичко това, което виждате в момента, то ще бъде под нивото над терена - подземно", посочи още началникът на РДНСК - Бургас.

 Според него бетонът, който се вижда, е само с укрепителна цел.

"Стената, която се вижда, също е подпорна и нейното предназначение е само и единствено да подпира земните пластове зад нея. Тя служи и като подпорна стена на пречиствателната станция, която е изпълнена – тя е подземна и се пада зад това брегоукрепително съоръжение", каза още инж. Милен Ненчев, цитиран от Агенция Фокус.

 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Трогателно сбогуване на щаба. Липсват пионерчета и поздравителни адрези както от отделни миранди, така и от цели трудови колективи.

Solace

Баце, ако авария като Чернобилската стане сега, докато сформирате щаб и докато организирате комисии, периодът на полуразпад на радиоактивните елементи отдавна ще е отминал...

Miranda
снимка на Miranda

Време е ! И дано не се налага отново ! В Македония са обезпокоителни тези нови случаи след разхлабване на мерките.

Браво, браво на всички българи, че се справихме ! Засега. 👍

Калпазанче

Бокознание

В час на класната при Цецка
хор припява,грачи,мецка.
Цъфнал ГЕРБ! Кайлъшки стон…
Гълтай екс! За Мутрафон!

Веселба.Победа. Пир.
Герберският панаир.
Цъфнал ГЕРБ и в микрофона,
на достойната Горгона…

Бе Ка Пейските отрепки
лепнаха като винетки,
в радио и телевизор
преподават Боковизъм.

Боковизмът на площада,
с танца нов- “Боковиада”.
Тъпан вувузел,лозУнги,
те са квази-нибелунги!

Страст безкрайна.Всеки ден!
На протеста предплатен,
те отричат комунизъм.
Преподават Боковизъм!
09.09.2013

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

 И от 15-ти натам ще си мием ръцете, а който иска и е по-страхлив, може да си носи маска. 

 

До 15-ти можем и да не си мием ръцете. След това вече е задължително. 😁

Доц.Трътлев

Така е при логореята.

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Фитките се нахвърлиха върху един мисир. Канибализъм. Как се осмелява да задава разни неудобни въпроси. Искат си генерала, който ги плаши вече 100 дни.

Каубой
снимка на Каубой

учиндол срещу собственика на 80% от пресата в Родината. Тръпна и си купувам пуканки. Място на първия ред, Моля!

Su38

Мдааа... За мен е обезпокоително признанието на Мутафчийски, че хидроксихлорикинът е бил спрян само въз основа на една-единствена статия, която (забележете!) били не особено достоверна!!!

Първо, публикуват се резултати, които очевидно не са проверени. И които, очевидно, не почиват на реалността.

Второ, някои с власт си позволява въз основа на една фалшива статия да спре изследване на лекарство в условията на пандемия!

Изводите си ги правете сами! Впрочем, това е пряко обръщение към Миранди, Лилита и Рориковци. Нямам предвид конкретните личности, а начина на мислене.

Miranda
снимка на Miranda

Су, как не се уморихте  да търсите под вола теле ?! Ето, Сгуги по-долу Ви е отговорил на всичко, което се дъвчеше дни наред. Не мога , наистина не мога да проумея, как нещо, с което трябва да се гордеем като българи, затова че НИЕ успяхме да се справим много по-добре от други нации, при вас се обръща в неоснователна критики и най-общо, в неблагодарност. Да,  справихме се, благодарение на правителство, което не харесвате, но това е факт ! Факт е, че 100 % заслуга за това,  има и самият Премиер ! Факт е, че имахме щаб от невероятни професионалисти, начело с ген. Мутафчийски.

ГОЛЯМО, ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА УСИЛИЯТА, ТЪРПЕНИЕТО, ВОЛЯТА , ОТГОВОРНОСТТА !

Aniki

Да,  справихме се, благодарение на правителство, което не харесвате, но това е факт !

много е смешно когато умни хора слагат "факт" на субективно мнение...  

Su38

Миранда, ти разбра ли изобщо, какво съм написал? Прочете ли го, осмисли ли го? Или просто си драскаш ей-така, защото смяташ, че моето мнение хвърля сянка на съмнение върху твоите идоли????

Ако не, просто ме попитай, какво съм имал предвид.

Какво общо има правителството със отричането от СЗО на лекуването с хидрохлорокин? Още повече, че СЗО се базира на съмнителна статия.

Или може би червеното падна пред очите, защото написах, че Мутафчийски признава, че според специалисти тази статия не е особено достоверна??? Очевидно субективните ви желания вземат връх над разума...

Доц.Трътлев

Машалла👍

rorik

==

Miranda

Време е ! И дано не се налага отново ! В Македония са обезпокоителни тези нови случаи след разхлабване на мерките.

Браво, браво на всички българи, че се справихме ! Засега. 👍

==

 

И аз така мисля.Народ сме и още как . Народ със ценности. Народ с интуиция да  избира  кой да го води  в екстремни врмена и  ситуации. Мъдър народ!

Не се поддадохме на провокациите  на някои  да ни вкарат в казаня с катрана. 

Сгугню
снимка на Сгугню

Днес Мутафчийски даде две много важни информации, данните за които бяха от голям интерес за много представители на диванната армия в сий форум.

 

Първата беше за броя на повторно тестгваните с PCR тест, така че да може да установи общия брой на тестваните с PCR въобще. Този брой е 1000. Тук един другар ката ден обясняваше, че не се знаело всъщност колко били тестваните и правеше най-разнообразни изводи от това обстоятелство. Е, вече се знае, но подозирам че въпросния другар зъб няма да обели за предходните си приказки.

С тази информация рухва една от подпорките на диванната армия, че много от тестовете били повторни и че всъщност още по-малко хора били тествани. Всъщност повторни са само 1.5% от PCR тестовете.

 

Втората беше дори по-интересна. Мутафчийски рече, че по света се отчитали всички направени тестове - и PCR, и бързите, а у нас - само PCR.

И рече, че у нас общо били 192 500 тестовете, от които PCR 75 000.

И че броя тестове общо на 1 млн. така е 27 500. 

Справка в любимия на диванната армия сайт worldometers показва даже 27 867 теста на 1 млн. у нас.

 

И ето как рухва една от най-сериозните подпорки на диванната армия - че в България се правели най-малко тестове от целия ЕС.

Защото същият сайт дава, че по-малко тестове на 1 млн. в ЕС се правят в Хърватия, Гърция, Унгария, Франция, Холандия, Румъния, Полша и Швеция.

Разбрахте ли сега, другари?

Проумяхте ли?

Къде е другаря СУ38, дето ревеше за тестовете?

Ще се обади ли достойно сега, ще се произнесе ли?

 

Диванната армия остана без подпорки!

Извинетесебе!

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Добре, че под натиска на същата диванна армия БашБакан Барцелонски даде команда "Свободно" иначе още щехте да си седите по дупките и да мигате срещу юнското слънце с ошугавели от предозиран дИзЕнфектант.

KTP

Първата беше за броя на повторно тестгваните с PCR тест, така че да може да установи общия брой на тестваните с PCR въобще

Ох мале, Сгуга, пак нищо не си разбрал...  мисли бе момче! 

Положителните писиари са с 1000 повече от установениете заразени, щото някакви установени заразени когато са ги тествали повторно ВСЕ ОЩЕ са имали вируса... от това никакъв извод не може да се направи защото никой не ти казва /всъщност съвсем съзнателно/ колко човека са били тествани! Брой хора, не брой тестове! 

Каза ли ти Мутафчийски колко са повторните писиали които са били ОТРИЦАТЕЛНИ? Не нали!

Дори и за редови пациент в идеалният случай отиват 3 теста - 1 да го установят че е заразен и 2 отрицателни за да потвърдят че се е изчистил. 

А ако не се е изчистил още 2 след време, и стават 5 на човек

А колко хора са се тествали през две седмици? Тези на първа линия ги тестваха периодично и го казаха. 

Да не говорим че Оня едричкия в средата сигурно се е тествал поне 10 пъти... стар, дебел, разбираемо е... но и от НОЩ ги тестваха редовно... а и други богати или власт имащи хипохондрици също са се тествали редовно... 

И какъв извод можш да направиш? М? 

 

Сгуг, бих ти казал да се извиниш ти, но мисля че просто толкова си можеш... и да четеш и да не четеш - толкова можеш. 

Джак Ръсел Траминер
снимка на Джак Ръсел Траминер

Всички тестове са компрометирани, дават над 30 % грешки.

А и резила с изпратени проби от дървета,животни и кво ли не на СЗО ,от там върнаха 60 % положителни...

ДГД с тестовете си а за направените поредна лъжа в бройката.

Nick F

На хартия сигурно имаме най добрата здравна система. Иначе у наше село са направени тестове на 5ма от 150 жители, т.е. имаме 33 333 теста на 1 млн, освен това нямаше КППта на изхода на селото, магазина не беше затворен, само кафето (кръчмата) затвори та старците пийеха на пейката отпред. И нямаше нито един болен или починал от корона вируса. Със гордост мога да кажа че с най-меките мерки нашето село има най добър резултат в ЕС ако ли не и в целия свят. 

 

 

Solace

Сгугню, ето ме. Вчера имаше ли точни данни - нямаше. Т.е., към вчерашна дата съм бил прав. 

Не виждам да си оборил моите твърдения, че в цигански квартал има огнище, а пък в следващитв седмици не се докладва бум. От това какво следва - че или няма тествани, или тестовете са грешни, или някой спестява информация. 

Айде, със здраве. Останалите ти писания няма смисъл да коментирам.

KTP

Борисов безпогрешно усети че брифингите на НОЩ вече стават за смях, а и Той покрай тях и сложи край на цирка... 

Според мен допусна 2 грешки. 

Много прекали с мерките, например забраната за парковете и особено това с КПП-тата и как правеха хората на маймуни... и цялото овикване, плашене и обиждане... всичко беше прекалено и

Много се забави с това да признае че няма проблем и да охлаби, около 1 месец се забави да започне с охлабването и с признаването че опасността е била преекспонирана... можеше и едно леко извинение да промърмори, за грешките, щото грешки имаше и е нормално да има в такава ситуация, такова нещо може да бъде извинено, а не непрекъснато да бута на хората в очите колко е безгрешен и колко добре се е справил...

Ако ги беше направил тези две неща можеше да мине за разумен управляващ, малко страхлив, доста некомпетентен, но разумен. Сега е късно. Просто се влачи се след събията и му личи...  

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Пропуснаха да попитат щаба, защо не затварят за дезинфекция и пълно епидемиологично проучване болница "Х. Димитър" в Сливен? 8 заразени от медицинския персонал, неизвестно колко заразени от пациентите им и мерките са затваряне на едно отделение за дезинфекция. Никой не пита имат ли ЛПС, ползват ли ги, правят ли дезинфекция? Щели да изписват поетапно болните, да ги местят, после щели да дезинфекцират. Междувременно щели да се самоизследват. Мижава работа. Докато не изпозаразят цялата околия няма да мирясат. Остава главния въпрос: защо не се действа както трябва? Дали защото болницата е частна и не трябва да губи и стотинка? Дали защото собственика на болницата и директорката на местното РЗИ са свати? Кой да ти каже, щом щабът не казва.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×