Медия без
политическа реклама

Борисов: В ГЕРБ сме само жени, а където има мъж, и той е жена

Оценка Слаб (2) по аритметика за премиера

26 Септ. 2020Обновена
 Бойко Борисов
Бойко Борисов

Интересно умозаключение направи премиерът Бойко Борисов, който днес отново отиде със служебния джип да инспектира строителството на пътна отсечка. "В ГЕРБ сме виж колко жени, само жени. Дето се вика - тук-таме мъж, ама и той жена", изтъкна министър-председателят на кмета на Бургас Димитър Николов, след което вметна, че такава била модата.

Борисов нагледа строителните работи в компанията и на зам.-регионалния министър Николай Нанков. В началото на инспекцията премиерът извика при себе си Хасан,за когото не стана ясно дали е държавен чиновник, който отговаря за строителството, или представител на частната фирма, извършваща дейностите.

"Хасане, ай ела сега тука. Искам сега да минеш при кметовете на руенската община и да им кажеш тогава каквото обещахме, че ще го направим", поръча Борисов. "Аз обещах, ще го изпълня. Загубих баса, но няма значение", отвърна му Хасан. “Щом губиш бас - айде, аз не съм по агнешкото, но Нанков обича. Бургаският кмет и той обича", посъветва го премиерът, а Нанков от своя страна направи комплимент на кмета на Бургас, че не му личи любовта към агнешкото.

 

Posted by Boyko Borissov on Saturday, September 26, 2020

След което Борисов похвали управлението, че докато другите само сеят омраза, ГЕРБ работи и показва какво не е направено с десетилетия. "Сега много подскачат колко са успешни. Щели да бъдат един ден, щели да бъдат! Това го слушам вече за 3 път. Преди избори никога няма как, а после леко-леко се промъкнат, а ГЕРБ е партия, която носи отговорност и когато обещае нещо го изпълнява", категоричен е премиерът.

В заключение той каза, че "другите сеят омраза, а ние сеем работни места".

"Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. Политиката е работа за хората". С тези думи по-рано днес премиерът Бойко Борисов обещава поредни милиони с публикация във "Фейсбук".

Първата блага вест е за 15 млн. лв., които са отделени за изграждане на детски кътове във фирмите. "Работодателите ще могат да кандидатстват за това от другата седмица. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв.", съобщава Борисов.

 

Posted by Boyko Borissov on Saturday, September 26, 2020

Премиерът премълчава, че това е програма, която мъчително се опитва да проходи вече девет години. През 2011 г. например имаше подобен проект с финансиране по програма "Развитие на човешките ресурси". След като само две фирми кандидатстваха за детски кътове, схемата бе прекратена поради липса на интерес. През 2016 г. същата възможност отново се предлагаше като нова на работодателите.

Схемата бе изтупана от прахта и през януари, преди да връхлети корона кризата, този път като процедура "Детски кътове" за 15 млн. лв. по същата оперативна програма. Кандидатстването трябваше да започне преди края на първото тримесечие, но защо това не стана така и не се разбра. До края на настоящия програмен период остават броени месеци, но дали работодателите ще имат интерес към детските кътове в настоящата сложна обстановка е отделен въпрос.

Премиерът обещава от другия месец и две нови програми за подкрепа на бизнеса през министерството на икономиката. В "обявата" липсват детайли:

1. С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.

2. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия.

 

Слаб (2) за Борисов по аритметика

Премиерът Бойко Борисов показа познания по аритметика като за оценка "слаб" (2) в поредния си пост във "Фейсбук".

"Социално-икономическите мерки на правителството работят добре! Това потвърдиха от фирмата "Нурсан Отомотив ЕООД" в. Люляково (област Бургас) за производство на автобилни кабелни системи. Те бяха едни от първите, възползвали се от схемата 60/40. Получават около 800 000 лв. месечно, за да запазят работните места на всичките си близо 1200 служители. Нито един съкратен служител, без забавени заплати, никаква административна тежест при получаването на държавната помощ! Хиляди християнски и мюсюлмански семейства в района имат препитание и са доволни. Така се постига етническа толерантност", написа с присъщия си апломб Борисов.

Само дето това писание ангро няма как да отговаря на истината и сметката е меко казано крива.

Първо той сам се опровергава, като казва, че служителите са близо 1200, т.е. няма как хиляди семейства да имат препитание.

И второ - според последното преброяване на населението (2015 г.), населението на село Люляково е точно 1755 души, което пак не прави хиляди семейства...

Социално-икономическите мерки на правителството работят добре! Това потвърдиха от фирмата "Нурсан Отомотив ЕООД" в....

Posted by Boyko Borissov on Saturday, September 26, 2020

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

детски кътове, работодатели, фирми, бизнес, подкрепа

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Пламна подлезът на централна метростанция

14 Юли 2024

Лагерите в ДПС се обвиняват в етническа омраза

12 Юли 2024

Групата на Пеевски в НС продължава да отслабва

17 Юли 2024

Хасан Азис е спряган за лидер на ДПС

14 Юли 2024

Столична община отлага старта на ремонта на ул. "Опълченска"

15 Юли 2024