Медия без
политическа реклама

Борис Бонев: Скептичен съм към кабинет от ПП-ДБ и ГЕРБ

04 Юни 2023
Борис Бонев
БНТ
Борис Бонев

Лидерът на новосъздадената партия "Спаси София'' Борис Бонев заяви за БНТ, че е скептично настроен към бъдещото ротационно правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Бонев изтъкна, че причината са неизпълнени ангажименти, които герберите са заявявали в миналото. И подчерта, че неговата партия нито е искала, нито е взимала участие в разговорите за правителство. ''Ние също бяхме неприятно изненадани от това, което чухме по телевизията. Но нашият скептицизъм идва от факта, че знаем как работи ГЕРБ. Това е партия, която твърдо не изпълнява своите ангажименти и когато ти каже, че навън вали, общо взето - носи слънчеви очила'', каза Бонев.

Лидерът на ''Спаси София'' припомни, че ГЕРБ са имали 18 години време, в което да докажат, че са способни да решават проблемите и да се справят с корупцията. ''Не мога сега да повярвам, че на национално ниво те изведнъж ще станат антикорупционери и истински европейци. Просто не го виждам'', заяви Бонев. И даде пример с това, че резултатите от управлението на ГЕРБ са видими по улиците на София и най-вече на жълтите павета, които са разбити. 

По повод "Спаси София" той каза, че няма да допусне управлението на столицата да се превърне в разменна монета на националната политика. Това е и ''приятелско намигване'' към ПП-ДБ да не си правят труда да предлагат нещо подобно. ''Дори намек за подобна сделка да достигне до нас, ние ще действаме своевременно", каза той. А голямата битка, смята Бонев, е тази за мнозинство в Столичния общински съвет. 

Все още обаче не е решено кой ще е общият кандидат за кмет на "Спаси София", "Продължаваме промяната" и "Демократична България". "Колебаем се между няколко имена като всеки би могъл да е кмет на София, но хубавото е, че работим и за управленска програма с конкретни приоритети", каза той.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Спаси София, Борис Бонев

Още по темата