Quantcast

Медия без
политическа реклама

Банско и Пампорово затвориха ски-зоните

Арсенал - Казанлък разпусна над 8000 работници

16 Март 2020

По разпореждане на прокуратурата и с решение на кризисния щаб в Банско ски зоната в града се затваря незабавно. Това обяви кметът на общината Иван Кадев. Чуждестранните граждани в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят декларации, че са запознати с извънредното положение в България.

Шест проби за коронавирус са взетите от чужди граждани, които са на почивка в Банско. Само една от тях към момента е положителна, тя е на 9-годишното дете.

Голяма част от хотелите са затворени, други изпращат последните си гости. В момента в Банско има 700 туристи, 230 от които са от Великобритания.

До 29 март заради коронавируса вече е затворена и ски-зоната в Пампорово, съобщиха от зимния курорт.

Целият колектив на "Арсенал" Казанлък спира работа от днес до 29-ти март, включително. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев. 

8 600 са заетите в най-голямата фирма от Българския военно-промишлен комплекс. Работещите в дружеството за времето на карантината ще са в платен или неплатен отпуск, в зависимост от наличните възможности на на всеки един човек. На работните си места остават само отделни малки групи от специалисти, които ще възстановяват щетите от инцидента в Мъглиж от миналата седмица. Ръководството на дружеството и на отделните заводи също ще работят за изпълнение на неотложни задачи. При промяна на обстоятелствата или нови разпореждания колективът на "Арсенал" ще бъде уведомен своевременно.

 

Още по темата