Quantcast

Медия без
политическа реклама

Банско и Пампорово затвориха ски-зоните

Арсенал - Казанлък разпусна над 8000 работници

16 Март 2020

По разпореждане на прокуратурата и с решение на кризисния щаб в Банско ски зоната в града се затваря незабавно. Това обяви кметът на общината Иван Кадев. Чуждестранните граждани в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят декларации, че са запознати с извънредното положение в България.

Шест проби за коронавирус са взетите от чужди граждани, които са на почивка в Банско. Само една от тях към момента е положителна, тя е на 9-годишното дете.

Голяма част от хотелите са затворени, други изпращат последните си гости. В момента в Банско има 700 туристи, 230 от които са от Великобритания.

До 29 март заради коронавируса вече е затворена и ски-зоната в Пампорово, съобщиха от зимния курорт.

Целият колектив на "Арсенал" Казанлък спира работа от днес до 29-ти март, включително. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев. 

8 600 са заетите в най-голямата фирма от Българския военно-промишлен комплекс. Работещите в дружеството за времето на карантината ще са в платен или неплатен отпуск, в зависимост от наличните възможности на на всеки един човек. На работните си места остават само отделни малки групи от специалисти, които ще възстановяват щетите от инцидента в Мъглиж от миналата седмица. Ръководството на дружеството и на отделните заводи също ще работят за изпълнение на неотложни задачи. При промяна на обстоятелствата или нови разпореждания колективът на "Арсенал" ще бъде уведомен своевременно.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?