Медия без
политическа реклама

286 новозаразени и 12 починали от коронавирус у нас

Започват масови проверки за носене на маски в градския транспорт

01 Окт. 2020

286 са новите случаи с коронавирус у нас при направени 4 943 PCR-теста през последното денонощие. Това е около 5,8 на сто от общия брой изследвани, сочат данните на Единния информационен портал.

През последните 24 часа са починали 12 души, а 145 са се възстановили от коронавируса.  В болници остават общо 837 пациенти, от тях 44  - в интензивни отделения.

За последните 24 часа най-много случаи на заразени са били открити в областите София-град - 57, Благоевград - 34, Пловдив - 24, Стара Загора - 20, а в Бургас случаите са 19.

От днес Националният оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса ще поднови ежеседмичните си брифинги, на които ще изнася актуална информация и ще отговоря на журналистически въпроси.

В столицата започват масови проверки за носене на маски в градския транспорт. Полицаи и контрольори от Центъра за градска мобилност ще спират произволно избрани автобуси и ще свалят и глобяват тези, които не спазват противоепидемичните мерки. Санкцията за неносене на маска е 300 лв.

Още по темата